Özel’den İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur’a Gül Cevabı...


Gündem 18.10.2019 20:48:00 0
Özel’den İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur’a Gül Cevabı...

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’den İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur’a gül cevap...

 

* GÜLÜ SADECE SAKSIDA GÖRENLER BUNU BİLEMEZ

* GÜLBİRLİK, ISPARTA GÜLCÜLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR. YA OLMASAYDI…

*  AK PARTİ HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE GÜLE DAYALI EKONOMİ BÜYÜMÜŞTÜR

*  YAPTIKLARI İHANETİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Gülbirliğin açıkladığı taban fiyat üzerinden eleştiri yapan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’a tepki gösterdi. AK Parti Hükümetleri döneminde gülçiçeği ve güle dayalı ürünlerin ekonomisinde Isparta’nin büyüme yaşadığını belirten Milletvekili Özel, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’nin terörle mücadele kapsamında başlattığı Barış Pınarı Hareketi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin konuşulduğu, tartışıldığı, herkesin tek vücut olduğu bir dönemde kısır siyaset adına böyle bir açıklamanın kamuoyunu sunulmasını Isparta halkımızın taktirine sunuyorum. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, “Bugün Türkiye’de tek bir siyasi parti vardır. O da Al Bayrak Partisidir’ derken aynı partinin Isparta Milletvekili’nin şehrimizin sembolü, Türkiye’nin milli ürünü gülçiçeği üzerinden siyaset yapması yakışıksız ve çelişkili bir durumdur. Gülü sadece saksıda görüp, Isparta’nın sembol ürünü gül konusunda uzun yıllardır verdiği mücadeleler ve katettiği mesafeden bir haber olan Sayın Milletvekili,  özerk bir kuruluş olan Gülbirliğin açıkladığı taban fiyat üzerinden AK Parti Hükümetimizi ve bizleri eleştirmiştir. Çiftçiyi toprağa gömdüğümüzü beyan etmiştir.

Hanımefendiye Gülbirliğin çiftçilerin kurduğu kooperatiflerin üye olduğu özerk bir birlik olduğunu hatırlatmak isterim. Gülbirlik, devletin bir kurumu değildir. Gülbirlik, kendi yağı ile kavrulan, ürettiğini satıp, üreticisine ‘mal alım garantisi ve para ödemesi yapan’ üst bir birliktir. Arz-talep piyasası Gülbirlik için de geçerlidir.

Gül üreticisine şirin gözükmek adına AK Parti Hükümetine  yönelik eleştiriler bilinçsizce yapılan konuşmalardır. AK Parti Hükümetleri döneminde Isparta gülü değer bulmuştur. AK Parti Hükümetleri gelinceye kadar Isparta’nın asırlık gülçiçeği ‘süs bitkisi’ statüsünde kabul ediliyordu. Bakanlığımızın, ilgili kamu kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin yaptığı çalışmalar ve bizlerin desteğiyle gülçiçeği sanayi ürünü statüsüne alınmıştır. Bu statü değişikliği öyle basit değildir. Statü değişikliği ile üreticilerimizin mazot ve bitki analizi desteği artmıştır.

Bugün düşük fiyat verdi diye eleştirdiğiniz Gülbirlik, 10 yıl önce kozmetik sanayinin ilk adımını atmıştır. Rosense markası ile piyasaya sunulan gül ürünleri hem iç piyasada hem de dış piyasada alıcı bulmuş, Isparta’ya güle dayalı ürünlerde yeni bir pazar oluşturulmuştur.  Bu alanda özel sektörümüz de boş durmamış birbirinden güzel ve kaliteli markalar üretilmeye başlanmıştır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz da bu alanda ve gülyağı imalatı alında hibe destekler vererek gül ve güle dayalı ürünler ekonomisi daha da büyümüştür.

Gülbirlik, 2019 piyasa şartlarını değerlendirerek gülçiçeği taban fiyatını belirlemiştir. Gülyağı fiyatını ne devlet ne de Gülbirlik belirliyor. Fransa’da oluşan gülyağı kg. fiyatına göre gülyağı satışı yapabiliyorsunuz. 2017’de 12 bin avro, 2018’de 9 bin avrodan alınan gülyağı bu yıl 4-5 bin avrodan alınmıştır. Bunda Bulgaristan gibi başka ülkelerin verdiği fiyatta etkili olmuştur. Oluşan bu alım fiyatına göre de gülçiçeği taban fiyatı belirlenmiştir. Gülbirlik, bu fiyatı belirlerken Rosense markalı gül ürünlerinin satış gelirinden de takviye yapmıştır. Gülbirliğin üreticilerine verdiği fiyat, özel sektörün de üzerindedir. Hal böyle iken kamuoyunda Gülbirlik gibi değerli ve başarılı bir kuruluşumuza yönelik eleştirileri manidar buluyorum. Gülbirlik, Isparta gülcülüğünün ve güle dayalı sanayi sektörünün en büyük teminatıdır. Gülbirlik olmasa Isparta gülcülüğü bugün ne olurdu herkes elini başının üzerine koyup, düşünmeli.

Bu eleştirilerin Gülbirliğin değerli genel müdürü Hasan Çelik’in Mardin’e Isparta gülü dikip, gülyağı fabrikası yapan Berdan Mardini’ye yönelik ‘herkes işini yapsın’ çıkışından kaynaklandığı kanısındayım. Berdan Mardini’ye Isparta gülü üretimi konusunda yardımcı olanların bu açıklamadan rahatsız oldukları ve bazı basın yayın organlarından Gülbirlik yönetimine karşı  haber yaptırdıkları ortadadır. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik beyin de ifade ettiği gibi herkes işini yapacak, hele hele Isparta’nın vergilerinden maaş alanlar, şehrimizin koltuğunu işgal edenler yaptığı ihanet bedelini ağır ödeyeceklerdir


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?