ÖZEL, ULUBORLU KALESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU


Gündem 22.09.2019 10:44:00 0
ÖZEL, ULUBORLU KALESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Uluborlu Kalesi ile ilgili bir toplantı yapıldı. AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer ve akademisyenlerin yer aldığı toplantıda kalenin tarih ve turizme kazandırılması ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Tarihi kale ve çevresinde incelemelerde bulunan Milletvekili Özel, kalede yapılması gerekenlerle ilgili talepleri yerinde dinledi

 ULUBORLU KALESİ

Kapıdağı eteğinde etrafı kayalıklarla çevrili olan kale, MÖ IV. yüzyılda şehrin kuruluş döneminde inşa edildi. Zaman içinde tahrip olan kale Bizans Dönemi’nde Roma Dönemi malzemeleri de kullanılarak yeniden inşa edildi. Kale Selçuklu ve Hamitoğulları Beyliği zamanında da tamir edildi. Kuzey-güney doğrultusunda uzanan kale bedenleri üzerinde üç burç bulunuyor. Kale kapısı büyük ve dışa taşkındır.

Fenerbahçe, 6 eksikle Fatih Karagümrük sınavında Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek.
Antalya’yı sarsan taciz şiddet tehdit darp görüntüleri ortaya çıktı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bir kadının şikâyetiyle gündeme gelen olayda, meclis üyesi hakkında taciz, şiddet ve tehdit iddialarıyla soruşturma başlatıldı. Ortaya çıkan darp fotoğrafları tartışmaları artırdı.
Antalya’daki iftar programında gıda krizi iddiası: Vatandaşlar rahatsızlandı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı, yemeklerin bozuk olduğu iddialarıyla gündeme geldi.
Keçiborlu’da İstiklal Marşı’nın 105. yılı anıldı Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak da katıldı.
Antalya’daki iftar programında gıda krizi iddiası: Vatandaşlar rahatsızlandı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı, yemeklerin bozuk olduğu iddialarıyla gündeme geldi. İftar sonrası rahatsızlandığını belirten çok sayıda vatandaş sosyal medyada tepki gösterirken...