Özer: “Ak Parti olarak Yalvaç OSB’nin hayata geçmesi için her şeye varız”


Gündem 16.09.2019 19:05:00 0
Özer: “Ak Parti olarak Yalvaç OSB’nin hayata geçmesi için her şeye varız”

Ak Parti Isparta Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer açıklama yaptı.

Ak Parti’nin isminde de taşıdığı iki misyonun Adalet ve Kalkınma olduğunu hatırlatan Başkan Özer, “Ak Parti’nin iktidar olduğu 2002’den bu yana ismini de yansıttığı kalkınma misyonunu, ülkemiz genelinde nasıl başarıyla uyguladığı herkesin malumudur. Ak Parti’nin derdi Türkiye’nin zenginleşmesi, insanımızın refahının artarak müreffeh olmasıdır. Ekonomik olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en olumlu rakamlarına ulaşmayı başarmış bir parti olarak Yalvaç’ta da pek çok güzel hizmete imza attık. Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi’nin bugün geldiği noktada en somut katkısı yine iktidarımız iki milyonluk destekle ortaya koymuştur.” dedi.


Özer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bilindiği gibi, Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesindeki en önemli hamle olan kamulaştırma aşamasında, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç vekilimizin destekleriyle önce bir milyon, arkasından yine bir milyonluk kaynak aktarımı gerçekleştirilmiştir. Isparta İl Özel İdaresi, aktarılan bu kaynakla OSB’mizin ilk etap kamulaştırmasını neredeyse tamamlamıştır.

Bugün, Yalvaç OSB’nin altyapısının yapılarak yer tahsisi yapılabilmesi noktasına gelinmesi iktidarımızın sağladığı bu kaynakla olanaklı hale gelmiştir. Bunun için sayın vekilimize ve özel idare yetkililerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yine, Isparta İl Özel İdaremiz, Yalvaç Belediyesi’nin talebi üzerine %34’lük bir hisseyi de belediyemize devrederek OSB’mizin faaliyete başlayabilmesi konusunda yerel desteğin de devreye girmesine zemin hazırlamıştır.

Gelinen noktada, üzülerek görüyoruz ki, altyapı projelerinin onaylanması için gerekli çalışmalar tamamlanamamış ve altyapı düzenlemeleri aşamasına geçilememiştir.

Isparta İl Özel İdaremiz, hissesine karşılık gerekli harcamayı yapmış, altyapı için gerekli desteğe hazır vaziyettedir. Eğer, Ak Parti olarak 31 Mart’ta Yalvaç Belediyesi’ni kazanmış olsaydık, o aşamadan sonra Yalvaç OSB’nin nasıl hızlı bir biçimde hayata geçtiğini hep beraber görmüş olacaktık.

Gönül isterdi ki, iki seçimde de OSB konusunda söz veren sayın başkanımızın sözleri oranında gayretini görseydik. Hiçbir şey yapılmadığını söylemiyoruz, ancak şu anda işin çözümsüzlük noktasında kalmasında yerel yönetimin yeterince aktif olmamasının baş neden olduğunu ne yazık ki söylemek durumundayız.

Sizin gazete olarak konuyu gündeme taşımanız çok isabetli olmuştur. Bu vesileyle, bu konuda yeniden bir harekete geçme ivmesi yakalamak mümkündür. Bugüne kadar olanları ya da olmayanları bir kenara koyarak, biz Ak Parti olarak Yalvaç OSB konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Yalvaç OSB’nin hayata geçmesi için her şeye varız. Bunu Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı olarak söylemiyorum. Haberinizin yayımlanmasının ardından konunun bütün detaylarını araştırdık. Değerli milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün destekleri bu konuda sonuna kadar arkamızdadır.

Konuyla ilgili çok detaya girerek tartışmanın şu anda faydasız olduğunu düşünüyoruz. Özel İdaremiz, Yalvaç Belediyemiz ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odamız’la her türlü işbirliğine ve desteğe hazırız. Yalvaç’ta, Isparta’da, Ankara’da her türlü girişimin içinde yer almaya hazırız.

Mesele Yalvaç’ımızın önünün açılması ve OSB için ciddi adımlar atılmasıdır. Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi, Yerli ve Milli Üretimi geliştirmek ve arttırmak bizim için hayati derecede önem taşımaktadır.

Buradan bu vesileyle Yalvaç Belediye Başkanımız Halil Hilmi Tütüncü’ye açık çağrıda bulunuyorum. Geliniz, Yalvaç için el ele vererek Organize Sanayi Bölgemiz için her türlü engelleri beraber kaldıralım ve Yalvaç’ımıza kazandıralım.

Bu çağrımızda son derece samimi ve istekliyiz. Ak Parti olarak Yalvaç OSB konusundaki bu açık ve samimi niyet ve çağrımızı tüm vatandaşlarımızın da bilmesini istiyor, bu hususları açıklama fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum.”

ÖZYALVAÇ GAZETESİ


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü