Özer Matlıdan Kısa Çalışma Ödeneği mesajı

Bursa Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB yönetim kurulu üyesi Özer Matlı, Kısa Çalışma Ödeneğinin nisan, mayıs, haziran aylarını kapsayacak şekilde uzatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Gündem 22.04.2021 11:30:00 0
Özer Matlıdan Kısa Çalışma Ödeneği mesajı

BURSA (İGFA) - Kısa Çalışma Ödeneğinin, işletmeleri ve çalışanları korona virüs salgınının olumsuz etkilerinden korunmak üzere devreye sokulduğunu belirten Başkan Özer Matlı, “Ancak bugüne kadar 3,7 milyon kişinin yararlandığı Kısa Çalışma Ödeneği 1 Nisan itibarıyla sona erdirilmişti. Bu durum zaten getirilen yeni kapanma kararları nedeniyle iyice çıkmaza giren işletmelerin, belini daha da büktü. Bunun üzerine Kısa Çalışma Ödeneğinin yeniden devreye alınması için çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde girişimlere başladık. Bursa Ticaret Borsası olarak ödeneğin yeniden başlatılmasının üye işletmelerimiz ve çalışanları için hayati öneme sahip olduğunu yetkililere ilettik. Nitekim girişimlerimiz sonucunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörü temsilcilerini ağırladığı toplantıda milyonlarca işveren ve çalışana beklenen müjdeyi verdi” diye konuştu.

UZATILMA KARARI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde uzatılmasının, tüm kesimlerin biraz olsun yüzünü güldürdüğünü, iş veren ve çalışana rahat bir nefes aldırdığını ifade eden Başkan Özer Matlı, “Salgınla mücadelenin çetin bir şekilde devam ettiği bu zor dönemde böyle bir müjdeye tüm çalışma hayatının ihtiyacı vardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, kararın alınmasında büyük emeği bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na işverenler ve çalışanlar adına teşekkür eder, Bursa iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Basketbolda Bursa derbisi heyecanı Basketbolda Bursa derbisi heyecanı
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı