ÖZGÜR TANDOĞAN’DAN İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI’NA CEVAP


Siyaset 5.08.2020 19:51:00 0
ÖZGÜR TANDOĞAN’DAN İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI’NA CEVAP

İstifa eden İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, ‘çeteleşme’ suçlamasında bulunan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız’a cevap verdi. Tandoğan, şöyle dedi:

“İyi Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız’ın bayramlaşma töreninde yapmış olduğu açıklamalarını esefle karşılamaktayım. İl Genel Meclisi ve Belediye meclis üyelerinin parti içi mücadelenin tarafı olmamalıydılar derken; kendilerine açıkça destek olan milletvekilinin de seçilmiş olduğunu unutması enteresandır.

Benim çeteleşme mantığı ile hareket ettiğimi ileri sürmesi de daha trajikomiktir. Mesleği icabı çetenin ne anlama geldiğini bilmesi gerekmektedir. Çete silahlı küçük birlik anlamına gelmektedir ki, biz ancak Kuvayi Milliye gibi memleketimizin savunması için çete olabiliriz.

Yapılan tüm haksızlıklara, tüm kayırmalara, tüm adaletsizliklere, tüm antidemokratik hareketlere ve seçilmişlerin asillerden üstün olmadığına karşı göstermiş olduğumuz duruştur istifa. Bu da en doğal, en tabii hakkımızdır ki kimse bunu sorgulayamaz. Kaldı ki sen taraf olmuş bir başkan adayı iken karşındaki rakibine yapılan haksızlıklara tavır koyamıyorsan, bu memleketi yönetmeye talip olamazsın. Bizler iktidarın tutum ve davranışlarına, parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçmesine, adam kayırmacılığına, haksızlıklarına, adaletsizliklerine ve hukuksuzluklarına karşı olduğumuz için İyi Partiliyiz. Bizler parti içerisinde yapılacak demokratik ve adaletli seçimlere hiçbir zaman karşı olmadık. Seçileni tebrik etmesini de biliriz, istifa edene teşekkür etmesini de…

Sevgili merkez ilçe başkanından ahlak dersi alacak değiliz. Kimin hangi niyetle, hangi düsturu takındığını da çok iyi biliriz. Sen adaletsizliğe alet olacaksın, hukukçu kimliğinle hukuksuzluğa göz yumacaksın, seçimlerde şaibe içerisinde yer alacaksın sonra kalkıp ahlak dersi vermeye kalkacaksın.

Önce herkes vicdanının önünü süpürsün, sonra başkaları ile ilgili konuşsun. Seçilmişlerin birileri tarafından yönlendirildiği gibi ahlak dışı ithamlar da kendisine yakışmamıştır.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi