Pamukkale Belediyesinden büyük deprem tatbikatı

Pamukkale Belediyesi tüm personeliyle deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirirken, Başkan Avni Örki, Afet Eğitim Seferberliği’ne ne kadar hazırlıklı olduklarını görmek istediklerini dile getirdi.


Gündem 10.02.2021 17:30:00 0
Pamukkale Belediyesinden büyük deprem tatbikatı

DENİZLİ (İGFA) - Pamukkale Belediyesi YSE Ana hizmet binasında, tüm belediye personelinin ve belediyeye gelen vatandaşların katılımıyla deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında, Türkiye’de büyük deprem tatbikatı gerçekleştiren ilk belediyelerden biri olan Pamukkale Belediyesi, afetlere hazırlık çalışmalarını önemsediğini bir kez daha gösterdi.

Pamukkale Belediyesi YSE Ana hizmet binasında gerçekleşen deprem tahliye tatbikatına Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Etiz, Afet Acil Durum Yönetimi Şube Müdürü Doğan Tufan, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, birim personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılını Türkiye’de Afet Eğitim Yılı ilan etmesinin ardından belediye olarak harekete geçtiklerini belirtti. Deprem tahliye tatbikatını bizzat takip ederek, sirenleri çalan Örki, “AFAD ile iş birliği içerisinde Allah vermesin ama bir depremle, yangınla, bir afetle karşılaşıldığında bizim personelimizin dimdik ayakta kalabilmesini sağlamamız gerekiyordu. Eğitim süreçlerimizin 9uncu aşamasına geçtik. 25 kişiden oluşan arama kurtarma gönüllüsü personelimiz eğitimlerini sürdürüyor. Bugün itibariyle de herhangi bir depremle, bir afetle karşılaştığımızda neler yapmamız gerektiğini belirlemiş olduk.Hazırlıklı olduğumuzu görüyorum” dedi.

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Etiz ise, Kamu kurumlarında çalışan personelin deprem anında neler yapması gerektiğini bilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Afet sonrası ilk 6 saatlik zaman diliminde yaptıklarımız gerçekten önemli. Bunun için, afet eğitimleri önemli” diye konuştu.

Pamukkale Belediyesi’nin 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında gerçekleştirdiği büyük deprem tatbikatına habersiz katılan vatandaşlarda, belediyenin farkındalık çalışması için teşekkür etti. Belediyedeki işlemleri sırasında siren sesini duyan Mehmet Hanefi Göktaş, ilk olarak heyecanlandığını anlam veremediğini ancak belediye personelinin bilinçli yaklaşımıyla telaş yapmadığını söyledi.

 

 


Manisa'da Fatma Turgut coşkusu Manisa'da Fatma Turgut coşkusu
Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı  Düzce'de Resul Kaplan'ın cinayet zanlıları yakalandı 
İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı İzmit Belediyesi şehitler anısına helva dağıttı
Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar toprağa verildi
Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor! Obezitenin çözümü obezite cerrahisinden geçiyor!