Pandemi de Kepez’in bütçe başarısını durduramadı


Siyaset 17.05.2021 19:46:00 0
Pandemi de Kepez’in bütçe başarısını durduramadı

Kepez Belediyesi, pandemiye rağmen bütçe gerçekleşmesindeki başarısını 2020’de de sürdürdü. Gerçekleşme giderde yüzde 91, gelir de ise yüzde 101 oldu.

Kepez Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında 1’i önerge olmak üzere toplam 30 gündem maddesi görüşüldü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Nisan 2021 Aylık Olağan Toplantısı’nda alınan kararların görüşülmesi ve oylanmasının ardından, 2020 yılı bütçe kesin hesabı ile 2020 yılı taşınır kesin hesabı görüşülerek, onaylandı.

AK Parti, CHP ve MHP grup sözcülerinin, bütçe ile ilgili olumlu görüşlerini dile getirmesinin ardından söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2020 mali yılı gider ve gelir bütçesinin 368 milyon TL, olduğunu kaydetti. Gider tahmininde gerçekleşme oranının yüzde 91, gelir tahmininde gerçekleşme oranın yüzde 101 olduğunu aktaran Başkan Tütüncü, bütçe giderinin 335 milyon 408 bin TL, gelir bütçesinin ise 372 milyon 609 bin TL. gerçekleştiğini belirtti.

“Kepez’de mükemmel bir yönetim anlayışı var”

Başkan Hakan Tütüncü, 2020 mali yılı bütçesinin 2019 yılının Ekim ayında hazırlandığını aktararak, şunları söyledi: “2020 yılı bütçesi, daha pandeminin P’si, koronanın K’sı yokken hazırlanmış bir bütçedir. Bütçeler bir hedeftir. Bütçenin böylesine tam isabetle giderde yüzde 91, gelirde yüzde 101 seviyesine gerçekleştirilmiş olması son derece önemli bir başarıdır.  Bu başarının anlamı, belediyemiz pandemiye rağmen hedeflerini tutturmuş, yatırımlarını yapmış ve böylelikle son derece mükemmel bir yönetim anlayışını sahaya yansıtmıştır.

Tütüncü döneminde bütçe zirve yaptı

Esnaf, kasasını kapatırken bir sene önce ne yaptığına bakar. Biz de belediyeciler olarak bayrağı nerede devraldığımıza, işi nereye taşıdığımıza bakarız. Kendimizi sürekli muhasebe ederiz. Kaldı ki, bu kesin hesaplarda idarenin en net bir biçimde hesap verdiği noktalardır. Kesin hesabın görüşüldüğü meclisleri çok önemsiyorum. Neden? Kesin hesapta rakamlar konuşur. Eğip, bükemezsiniz. Meseleyi, oraya, buraya çekemezsiniz. Neyse odur. Kesin hesapta fotoğrafı görürsünüz.  2009 yılında belediyeyi devraldığımızda gelir bütçesinin gerçekleşme oranı %49’du. Bu rakam bugün yüzde 101’e gelmiş. 2009’da gider bütçesi yüzde 52’ydi. Şimdi yüzde 91 olmuş.

“Emekçi arkadaşlarımdan Allah razı olsun”

Hedeflerini tutturmuş bir belediye var. Özellikle pandeminin bu zor şartlarında belediyemizin hizmet bayrağını en güzel şekilde dalgalandıran bütün emekçi arkadaşlarımdan Allah razı olsun, diyorum. Onlara çok teşekkür ediyorum. Kolay değildi. Pandemi de bu 14 ay belediyeciler açısından da zor geçti. Sadece bizim belediyemizde değil, bütün belediyelerimiz de çalışan emekçi arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Gerçekten onlar çok büyük fedakârlıklar yaptılar. Onların fedakârlıklarını gördüm, yaşadım. Bütçede başarı grafiğini ortaya koyan  meclis üyelerimize,başkan yardımcılarıma, müdürlerime, personelime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mayıs Ayı Meclis gündemi

Kepez Belediyesi’nin Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda vatandaşlar tarafından muhtelif marka ve modeldeki araçların Nostaljik Araçlar Müzesi’nde sergilenmek üzere bedelsiz ve şartsız olarak belediyeye hibe edilmesi, Yeni Emek Mahallesi ve Erenköy Mahallesi açık pazar alanına kapalı semt pazarı alanının yapılması, Yavuz Selim Mahallesi 6120 sokaktaki Çarşamba pazarı ve Çankaya Mahallesi 6376 sokaktaki Pazartesi pazarının taşınması, 41 adet taşınmazın değerlendirilmesi konuları da ele alındı. Türkiye’nin örnek kentsel dönüşüm projesinin yer aldığı Gülveren Mahallesi’nde Kepez Belediyesi’ne ait bir parsel olan ilköğretim okulu alanının 25 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi, çeşitli mahallelerde belediyeye ait imar parselleri üzerinde gecekondusu bulunan 58 vatandaşa tapu verilmesi, bazı mahallelerde trafo alanı oluşturulması, Teomanpaşa, Düdenbaşı, Güneş, Hüsnü Karakaş, Gazi, Kuzeyyaka, Fatih, Kepez, Göçerler, Çankaya, Fevzi Çakmak, Kütükçü Mahalleleri sınırlarında kalan güzergahı kapsayan bölgede bisiklet yolu düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Çamlıbel, Göçerler, Fatih, Esentepe, Barış, Çankaya, Kazım Karabekir, Yavuz Selim Mahallelerine  ait sınırların yeniden düzenlenmesi konuları da Mayıs ayı meclis gündeminde yer aldı. 

Hayvan Hakları Komisyonu Kuruldu

AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti Meclis üyelerinin imzalarının bulunduğu önergeyle Hayvan Hakları Komisyonu kuruldu. Komisyon üyeliğine Nebi Sezgin(AK Parti), Ramazan Çakır(AK Parti), Muhammet Emin İlhan(AK Parti), Mehmet Ali Çetin(İYİ Parti) ve Veli Yılmaz(CHP) seçildi. Gündemin 30’ncu maddesi hakkında görüşlerini dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Sokak hayvanlarına son derece büyük bir kıymet veriyoruz. Belediyemizde sıfır atık projeleri kapsamında restoran atıklarından ve organik atıklardan kedi köpek maması yapmayı başaran ekibimiz bence kocaman bir teşekkürü hak ediyor. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Artık Kepez'in sokak hayvanlarını Kepez Belediyesi kendisi ürettiği mamalarla besliyor. Birçok belediyeye de bu konuda verdiğimiz destek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Tabii ki, bir müjdeyi de buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Örnek bir Hayvan Hastanesi’ni inşallah hayata geçiriyoruz. Proje tamamlandı,  arkadaşlarımız yatırım planına aldılar. İnşallah bu yıl içerisinde son derece modern Hayvan Hastanesi'nin de temelini atacağız ve yıl içerisinde de inşallah tamamlamayı hedefliyoruz. Böylelikle Varsak'taki veterinerliğimizi çok daha güzel bir Hayvan Hastanesi'ne kavuşturmuş olacağız. Hem veteriner sayımızı, hem de yardımcı personel sayımızı arttırmak suretiyle sokak hayvanlarına daha farklı bir yaklaşımla hizmet edeceğiz. Projeyi çizen meclis üyemiz Nejat Ateş, belediyemize güzel bir projeyi armağan etti. Kendilerine çok teşekkür ederiz. “ dedi.


Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"