Pandemi döneminin en yaşanabilir ülkeleri belli oldu


Gündem 4.07.2021 11:30:00 0
Pandemi döneminin en yaşanabilir ülkeleri belli oldu

Bloomberg, pandemi döneminde yaşanacak ülkeleri sıralarken, listede Türkiyede yer aldı.

İlk olarak 2019un son günlerinde Çinin Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs (COVID-19) dünya geleninde 185 milyona yakın kişiye bulaştı. Virüs nedeniyle bugüne kadar 4 milyona yakın kişi hayatını kaybetti.

170 milyona yakın kişi ise virüsü yendi. Salgının ilk günlerinden beri bilim dünyası COVID-19a çare bulmak için sayısız araştırmaya imza attı. Bunun neticesinde pek çok aşı geliştirilmiş durumda.

Dünya genelinde 3 milyar dozdan fazla aşı yapıldı. Tabiri caizse bu adımlar ile uzun bir sürenin ardından tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık. Haliyle dünyanın pek çok noktasında pandemi kısıtlamaları yavaş yavaş kaldırılıyor.

Bloomberg, kısıtlamaların yavaş yavaş hayatımızdan çıktığı bugünlerde ilginç bir araştırmaya imza attı. Bloomberg, bu süreçte en yaşanabilir ülkeleri belirledi. Listede Türkiye de yer aldı.

İŞTE O LİSTE

1- ABD... Bloombergin verdiği puan: 76
2- Yeni Zelanda... Bloombergin verdiği puan: 73.7
3- İsviçre... Bloombergin verdiği puan: 72.9
4- İsrail... Bloombergin verdiği puan: 72.9
5- Fransa... Bloombergin verdiği puan: 72.8
6- İspanya... Bloombergin verdiği puan: 72
7- Avustralya... Bloombergin verdiği puan: 70.1
8- Çin... Bloombergin verdiği puan:69.9
9- İngiltere... Bloombergin verdiği puan: 68.7
10- Güney Kore... Bloombergin verdiği puan: 68.6

TÜRKİYE 14. SIRADA YER ALDI

Türkiye, Norveç (puanı 67.9), Danimarka (puanı 67.5) ve 67 puan alan Singapurun ardından 14üncü sırada yer aldı.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor