PANDEMİ SOSYAL DESTEK PROGRAMI 3 FAZ ÖDEMELERİ BAŞVURULARI BAŞLADI


Gündem 28.04.2020 03:09:00 0
PANDEMİ SOSYAL DESTEK PROGRAMI 3 FAZ ÖDEMELERİ BAŞVURULARI BAŞLADI
AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşen Pandemi Sosyal Destek Programı 3 Faz başvuruları ile ilgili açıklamada bulundular. 
 
“1. ve 2. FAZ ÖDEMELERİNDEN 10.580 VATANDAŞIMIZ YARARLANDI” 
Korona virüs salgınının vatandaşların üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade eden Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve 1. ve 2. fazı tamamlanmıştır. 1. Faz ödemelerinde İlimizden 4.886 kişi, 2. Faz ödemelerinden de 5.684 kişi olmak üzere toplamda 10.580 kişi yararlandı." şeklinde açıklamada bulundular. 
 
“3. FAZ BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK” 
Sosyal Destek Programı 3. Faz ödemeleri ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi, E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları başladı.  Başvurular vatandaşlar tarafından e-Devlet kapısı aracılığıyla yapılacaktır. Başvuru yapan Haneler; başvuruda beyan edilen ve SYD Vakıfları tarafından temin edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilecektir. Sosyal Yardımlaşma Vakıfına başvuru İçin giden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da e-Devlet kapısı üzerinden başvurmak üzere yönlendirileceklerdir. ” dediler.
 
“BAŞVURULAR ÖN DEĞERLENDİRME ve DEĞERLENDİRME AŞAMALARINDAN GEÇECEK” 
Değerlendirme kapsamında hangi yardımlardan yararlananların yardım alamayacağı ile ilgili de bilgi veren Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurular sonrasında Sosyal Yardımlaşma yetkilileri tarafından önce başvuru değerlendirmeler gerçekleşecektir. Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru sistem tarafından elenecektir. Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1.000 TL’1ik nakdi destekten faydalanmış olanlar, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki kamu“ işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar, Bakanlık tarafından belirlenen diğer alt kapsamlar. Sistem elemeleri sonucunda oluşan listeler SYD Vakıflarına düşürülecektir. Ön değerlendirme aşamasından sonra da değerlendirme aşaması gerçekleşecektir.  e-Devlette beyan edilen bilgiler temelinde oluşan taslak hane bilgileri ve elde edilen diğer bilgilere göre SYD Vakıfları tarafından hane dosyası oluşturulacaktır. Hane dosyası bulunması halinde başvuruda beyan edilen kişiler hane dosyasına eklenecektir. SSYD Vakıfları tarafından Mütevelli Heyeti toplantısı her gün gerçekleştirilecektir. Veya Mütevelli Heyeti toplantısının her gün gerçekleştirilememesi halinde Mütevelli Heyet tarafından Vakıf  Başkanına prensip kararı ile yetki devrinde bulunulabilecektir.” Dediler. 
 
“BAZI MESLEK GRUPLARI DA BAŞVURU YAPABİLECEK” 
Salgın nedeniyle işyerlerin kapalı olması nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarından da başvuru yapabileceğini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ SYD Vakfı tarafından, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu (gündelik temizlik, inşaat, nakliye, hamaliye vb. işlerde çalışıp iş bulamayanlar; küçük esnaf, berber, kafe, restoran gibi işyeri sahibi olup iş yerini kapatmak zorunda kalan ve başka bir gelir elde etme imkânı bulunmayan; salgın nedeniyle kapanan iş yerlerinde çalışanlardan başka bir gelir elde etme imkânı bulunmayanlar vb.) değerlendirilen hanelere yardım yapılabilecektir. e-Devlet kapısı üzerinden başvurular alınırken başvuranlara ilişkin onaylı telefon numarası bilgisi kaydedileceğinden gerekli olan bilgi ve belgeler telefon ile temin edilebilecektir. Pandemi Sosyal Destek Programına ilişkin süreçler hakkında vatandaş e-Devlet kapısı üzerinden bilgilendirilecektir. Bu nedenle Kısa Mesaj Servisi (SMS) ile ilave bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır.” açıklamasını gerçekleştirdiler.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz
Banka değil, ucuz et kuyruğu! Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde