Gündem

Gündem Haberleri

Pandemide Krizi fırsata çevirdi


Gündem 1.06.2020 22:59:00 0
Pandemide Krizi fırsata çevirdi

Koronavirüs nedeniyle evde geçirdiği günlerini değerlendiren tıbbi sekreterin yaptığı organik oyuncak bebekler kapışıldı. Evini atölyeye çeviren Ebru Kömürcü çevresine de örnek oldu

Antalya'da özel bir hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan Ebru Kömürcü, koronavirüs nedeni ile evde kaldığı günleri fırsata çevirdi. Evli ve bir kız çocuk annesi Ebru Kömürcü evde kalıp günlerin geçmesini beklemedi. İlk günden itibaren el emeği göz nuru organik bebek oyuncaklar yapmaya başladı. Hobi olarak başlayan uğraş, kısa sürede karlı bir işe dönüştü.

SİPARİŞ YAĞIYOR
İnternetten paylaştığı organik oyuncak bebekler adeta kapışıldı. Ebru Kömürcü'nün yaptığı organik bebeklerin ünü tüm Türkiye'ye yayıldı. Başta Antalya olmak üzere sipariş yağmaya başladı. Ailelerin artık çocuklarına sağlıklı oyuncaklar aldığını belirten Kömürcü, "Benim yaptığım bebekler yüzde yüz organik ve sağlıklı. Koronavirüs salgını sonrası artık anne ve babalar bebeklerine sağlıklı oyuncaklar alıyor" dedi. Ebru Kömürcü korona günlerin fırsata çevirmekle kalmadı. Bu örnek çalışmaları arkadaşları ve komşularına ilham kaynağı oldu. Çevresindeki birçok kadının da kendi çapında üretime geçtiğini anlatan Ebru Kömürcü, "Evde insanlar boş boş oturup zamanın geçmesini beklerken obez olup sağlıklarından oldular. Ben bunun tam tersini yaparak evin içinde çalışıp formda ve sağlıklı kaldım" diye konuştu. Ebru Kömürcü, bu süre içerisinde evinin salonu ve balkonunda da özel bir hobi bahçesi kurdu. Gözü ve elleri yorulduğu anda kendisini çiçekleri ve sebzeleri ile ilgilendi.

Krizi fırsata çevirdi

ISPARTA MEYDAN AVM RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR Isparta Meydan AVM’den Alışveriş Farkı ve Bayram Kutlaması
Yarım asırlık gelenek: İncekum Bayramda tek yürek Alanya’nın İncekum Mahallesi’nde bayram namazı sonrası kurulan ortak sofrada buluşan vatandaşlar, jandarmayı ziyaret edip ardından 50 yıllık gelenekle kabristana giderek dualar etti.
Isparta belediyesi’nden çalışanlara bayram sürprizi Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye çalışanlarına bayram öncesi anlamlı bir jest yaparak “bayram harçlığı” dağıttı.
Isparta’da aile kavgası kanlı bitti: Polis memuru hayatını kaybetti Gece saatlerinde çıkan aile içi kavgada ağır yaralanan polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Isparta belediyesi’nden çalışanlara bayram sürprizi Şükrü Başdeğirmen, belediye çalışanlarına bayram öncesi anlamlı bir jest yaparak “bayram harçlığı” dağıttı.