Gündem

Gündem Haberleri

Pandemide Krizi fırsata çevirdi


Gündem 1.06.2020 22:59:00 0
Pandemide Krizi fırsata çevirdi

Koronavirüs nedeniyle evde geçirdiği günlerini değerlendiren tıbbi sekreterin yaptığı organik oyuncak bebekler kapışıldı. Evini atölyeye çeviren Ebru Kömürcü çevresine de örnek oldu

Antalya'da özel bir hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan Ebru Kömürcü, koronavirüs nedeni ile evde kaldığı günleri fırsata çevirdi. Evli ve bir kız çocuk annesi Ebru Kömürcü evde kalıp günlerin geçmesini beklemedi. İlk günden itibaren el emeği göz nuru organik bebek oyuncaklar yapmaya başladı. Hobi olarak başlayan uğraş, kısa sürede karlı bir işe dönüştü.

SİPARİŞ YAĞIYOR
İnternetten paylaştığı organik oyuncak bebekler adeta kapışıldı. Ebru Kömürcü'nün yaptığı organik bebeklerin ünü tüm Türkiye'ye yayıldı. Başta Antalya olmak üzere sipariş yağmaya başladı. Ailelerin artık çocuklarına sağlıklı oyuncaklar aldığını belirten Kömürcü, "Benim yaptığım bebekler yüzde yüz organik ve sağlıklı. Koronavirüs salgını sonrası artık anne ve babalar bebeklerine sağlıklı oyuncaklar alıyor" dedi. Ebru Kömürcü korona günlerin fırsata çevirmekle kalmadı. Bu örnek çalışmaları arkadaşları ve komşularına ilham kaynağı oldu. Çevresindeki birçok kadının da kendi çapında üretime geçtiğini anlatan Ebru Kömürcü, "Evde insanlar boş boş oturup zamanın geçmesini beklerken obez olup sağlıklarından oldular. Ben bunun tam tersini yaparak evin içinde çalışıp formda ve sağlıklı kaldım" diye konuştu. Ebru Kömürcü, bu süre içerisinde evinin salonu ve balkonunda da özel bir hobi bahçesi kurdu. Gözü ve elleri yorulduğu anda kendisini çiçekleri ve sebzeleri ile ilgilendi.

Krizi fırsata çevirdi

BAİB Başkan adayı Ramazan Keskin’den Isparta çıkarması BAİB Başkan adayı Ramazan Keskin, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ederek kentin Batı Akdeniz ihracatındaki payını ve ihracat potansiyelini değerlendirdi
Seçim sürecine 10 milyonluk gölge Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında şüpheli ifadesi, CHP’li Ali Mahir Başarır’a nakit para ve daire verildiği iddiasını gündeme taşıdı.
Keçiborlu’da muhtarlar kahvaltıda buluştu: Köylerin geleceği masaya yatırıldı Keçiborlu’da köylerin geleceği konuşuldu. Aydoğmuş Köyü Muhtarı Recep Coşgun’un davetiyle düzenlenen kahvaltı programında Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak ile köy muhtarları bir araya gelerek, ilçeye bağlı 1 belde ve 14 köyün s
Finike’de geceyi fırtına vurdu Antalya’nın Finike ilçesinde gece saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına seralara ve evlere zarar verdi, bazı binaların çatıları uçarken apartman camları kırıldı.
Aksu’da sel alarmı: Belediye teyakkuzda Antalya’nın Aksu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası belediye ekipleri gece boyunca sahada görev yaptı. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek tüm birimlerle çalışmaları