PAÜ’lü akademisyenlerin H-indeksi yüksek!

Türk üniversitelerinde görev yapan akademisyenler içerisinde Türkiye’de en çok atıf alan ve H-indeksi en yüksek araştırmacılar, Google Scholar profillerine göre belirlendi. 6 bin akademisyenin yer aldığı listede, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardı


Gündem 22.02.2021 11:00:00 0
PAÜ’lü akademisyenlerin H-indeksi yüksek!

DENİZLİ (İGFA) - Türk Üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerin yayımlarına göre Türkiye’de en çok atıf alan ve H-indeksi en yüksek olan akademisyenler açıklandı. Toplamda 6 bin akademisyenin dahil edildiği listede, H-indeksine göre ilk yüze giren PAÜ’lü akademisyenlerden Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar 58 H-indeks puanı ile 38. sırada,  Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Elçi ise 52 H-indeksi puanı ile 68. sırada yer aldı.

Bir akademisyenin yaptığı çalışmaların verimli ve etkinliğini gösteren sayısal bir gösterge olan H-indeksi, Kaliforniya Üniversitesinde fizikçi olan Profesör Jorge Hirsch tarafından 2005 yılında ortaya çıkmış olup atıf indeksi, içeriğindeki bilimsel kaynaklarda yayımlanan yayınları ve bu çalışmaların aldığı atıfları listeleyen indekslerdir.

Listenin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.memurlar.net/haber/955172/turkiye-de-en-cok-atif-alan-ve-h-index-i-en-yuksek-6-bin-akademisyenin-tam-listesi.html

 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı