Gündem

Gündem Haberleri

Pazarcı esnafı zor durumda


Gündem 29.05.2021 14:30:00 0
Pazarcı esnafı zor durumda

Kayseride İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık, yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Osman Türk ile birlikte Yeşilmahalle Semt Pazarındaki esnafın derdini dinledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayserinin Kocasinan ilçesindeki pazarcı esnafı sorunlarını İYİ Partili isimlere anlatırken özellikle ekonomiden ve pandemiden kaynaklı işlerinde düşme olduğunu, geçinmekte zorlandıklarını bu dönemde verilen desteklerin ise sadece sözde kaldığını, vatandaşların pazara özellikle pandemi döneminde gelmediğini marketlere yöneldiğini ifade etti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, "Pazar esnafımız ekonomik olarak dertli sıkıntılı, özellikle pandemiden en çok etkilenen kesimlerden. Pazar esnafımızın daveti üzerine durumu yerinde görmek açısından davetlerine Kocasinan İlçe Başkanımızın Mustafa Işık ve Kocasinan Meclis Üyemiz Osman Türk ile birlikte ziyaret gerçekleştirdik. Bizlere sorunlarını anlattılar, notlarımızı aldık. Muhalefet olarak neler yapabiliriz İlçe başkanımız ile birlikte değerlendirmeler yapacağız, gündemimize alacağız" dedi.

Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık  da "Bu dönemde her kesim sıkıntı içerisindedir. Ekonomik olarak bunalıma giren pazarcı esnafımızı yetkililer görmezden gelmemeli. Somut elle tutulur destekler vermeli. Bu dönemi tabi ki atlatacağız ama esnafımız artık ayakta duramaz duruma gelmiş vaziyette. Vatandaş sıkıntılı harcama yapmıyor sadece kısıtlı bütçesi ile hayatını idame ettirecek kadar alış veriş yapıyor. Semt pazarlarına gitmektense zincir marketlerden alış veriş yapmaya yönelmiş durumda. Buda pazarcı esnafımızı ekonomik olarak zora sokmaktadır. Bu dönemde pazarcı esnaflarımızın varsa borçları ertelenmeli ya da hiç alınmamalı" diye konuştu.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı