PAZARLARA İLİŞKİN YENİ KARARLAR


Yaşam 8.05.2020 00:07:00 0
PAZARLARA İLİŞKİN YENİ KARARLAR

İçişleri Bakanlığı'nın, pazar yerlerindeki koronavirüs tedbilerlerine ilişkin  81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeye göre
-Pazarlarda giyim, oyuncak fide, züccaciye, nalburiye gibi zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlanmasına yönelik tedbirler 11 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere daha önceki genelgede belirtilen kısıtlama kaldırıldı

-Pazar esnafı için daha önce getirilen her bir tezgah ve sergi arasında en az 3 metre mesafe olması şartı ile tezgah başında duran kişinin maske kullanması şartı, bu malzemelerin satışı için de geçerli olacak.

Bu kapsamda, valilikler ve kaymakamlıklar il, ilçe ve beldelerde mahalle ve semt pazar yerlerinde 11 Mayıs Pazartesi günü sabah 09.00 itibariyle belirtilen ihtiyaç malzemelerinin satışının yapılabilmesi için Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca gerekli kararları alacak.

Genelgede valiliklerden, konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesi, daha önceki genelgelerle getirilen kurallar doğrultusunda uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi ve bu doğrultuda pazarların sürekli denetlenmesi istendi.

Tedbirlere uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanun'un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı  Keşan'da Deniz Zaferi kutlandı 
New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği New York Türkevi'nde unutulmaz iftar yemeği
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!