Gündem

Gündem Haberleri

Perinçek’ten olay iddia!


Gündem 19.06.2021 12:30:00 0
Perinçek’ten olay iddia!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmirde HDP binasına yapılan saldırının Hrant Dink suikasti ile benzer yanları olduğunu öne sürerek, "Bu suikast HDPyi kurtarma suikastıdır" dedi.

İSTANBUL (İGFA)- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Global televizyonunda Müzakere programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Perinçek, İzmirde HDP binasına yapılan provokatif saldırı için "Bu suikast Türkiyeye katil devlet densin diye yapılmıştır" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, olayın Hrant Dink suikasti ile benzer yanlarına dikkat çekerek, yaşanan olayların amacının HDPyi mazlumlaştırmak ve Türkiyede kaos yaratmak olduğunu vurguladı. "Bu HDP’yi kurtarma suikastidir" diyen Perinçek, "Biden planı içinde olan HDP’yi kurtarma operasyonudur. Neresinden bakarsanız RAND raporunun o senaryonun her tarafına oturuyor. Bireysel bir suikast olmadığı kesin. Bu senaryoya kanmak bizi aldatır. HDP’yi mazlumlaştırmaya , Türkiye’yi kaosa sürüklemek ve kitleler arasında kaos yaratmaya çalışıyorlar. Bu suikastin amacı Katil devlet sloganı için. Türkiye’yi hedefe koyan ve onun otoritesini sarsmaya çalışan bir suikast bu. Bu suikast “katil devlet” densin diye yapılmıştır. Kim ilan ediyor bunu? Biden ilan ediyor. Neden? Türkiye devleti ABD’nin elinden çıktığı için" diye konuştu.

HDP İzmir İl Başkanlığına yönelik saldırının erken seçim senaryosuyla da örtüştüğüne işaret eden Doğu Perinçek, " Örtüşüyor çünkü ‘bu devlet katil, bu devlet, bu iktidar vatandaşın canını koruyamıyor öyleyse gitsin’ denilecek. Türkiye’yi erken seçime götürmek isteyenler çok açık bir şekilde Atlantik ötesinden Biden ve ABD. Erken seçim istemek herkesin hakkıdır ama Türkiye’de iktidar değişikliği adı altında iktidarı değiştirme gücü olmayan, karışıklığa sürüklemeye götürmek isteyen merkez ABD’dir" ifadelerini kullandı.


Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi
Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma