Pınar Gültekin davasında üçüncü duruşma

Muğlanın Menteşe İlçesinde Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin üçüncü duruşması yapıldı.


Gündem 16.02.2021 13:00:00 0
Pınar Gültekin davasında üçüncü duruşma

ESMA TURAN - (GERÇEK FETHİYE)
Duruşma öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Rezan Epözdemir, reddi hakim talebinin reddedildiğini açıkladı. Epözdemir, "Mahkeme Pınarın özel hayatını yargılıyor. Android telefonun şifresini istiyor. Cinayete yönelik tahrik indirimi uygulama çabası var." dedi.
Avukat Rezan Epözdemir açıklamasında, "Diri diri yakılmış bir genç kız, sonrasında beton dökülmüş, organize, senkronize planlı, programlı bir cinayet var. Fakat sayın mahkeme bu vahşice cinayeti işleyen sanıkları yargılamak yerine Pınar Gültekinin özel hayatını yargılamaya çalışıyor. Android telefonun şifresini istiyor. 2 yıl 8 aylık telefonundaki video bilgi ve belgeleri soruyor. Onun yargılamaya ne katacağını anlamakta güçlük çekiyoruz. Sanki bu cinayeti meşrulaştırma çabası var. Dolayısıyla müvekkil ailede de bizde de sayın mahkemenin adil olmadığı, adaletli davranmadığı intibası olmuştur. Geçen duruşmada reddi hakim talebimiz olmuştu, talebimiz reddedilmiş" açıklamasını yaptı.

Mahkemeden adalet beklemediklerini kaydeden Epözdemir, "Şu ana kadarki mahkeme ve duruşma performansı, yapılanlar, tanıkların ifadesi gibi hususlar müvekkilin kafasında çok makul soru işaretleri uyandırdı. Adli Tıptan rapor gelmişti, ceset tamamen yandı kül halinde, dokular da yandı o yüzden adli tıp raporuna göre henüz yaşarken de yakılmış olabilir maktul diri diri. Rapor böyle söylüyordu. Fakat biz ölüm zamanı ve ölüm nedenini tespit edemiyoruz demişti rapor. Çünkü dokular dahi yanmış bu rağmen mahkeme üst kuruldan bir rapor istedi" ifadelerini kullandı. 

Epözdemir açıklamasına şu şekilde devam etti,    "Bugün tanıklar dinlenecek. Sanık Cemal Metin Avcının boşanma davası devam eden Eşi dinlenecek. Yine Mertcan Avcının olay günü olay yerinden görüştüğü kız arkadaşı dinlenecek. Başkaca tanıklar var soruşturma aşamasında hiç ortada olmayan birden bire isimleri verilen bize göre ezberletilmiş, kurgulanmış, hazırlanmış tanıklar dinlenecek."

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı