+1 Eğitim Modeli Pozitif Ayrıştırıyor

+1 Eğitim Modeli Pozitif Ayrıştırıyor


Eğitim 7.03.2022 16:47:00 0
+1 Eğitim Modeli Pozitif Ayrıştırıyor

+1 Eğitim Modeli Pozitif Ayrıştırıyor

SUBÜ ve ISUBÜ Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen ‘Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, “Öncüsü olduğunuz +1 Uygulamalı Eğitim Modeli sizleri diğer üniversitelerden pozitif ayrıştırıyor” dedi.
 
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Yükseköğretimde Çeşitlilik Dönemi kapsamında yürütülen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından duyurulan ‘Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’ doğrultusunda bir araya geldi. Afyonkarahisar’da 4-6 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler İstişare Toplantısı’na Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz başkanlık yaptı. Toplantıda ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları, Senato Üyeleri, Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin Müdürleri, Koordinatörler, Genel Sekreter ve yardımcıları ile Daire Başkanları yer aldı. Uygulamalı eğitimin sürdürülebilir hale gelmesi için düzenlenen toplantıda ilgili birimler arasında grup çalışmaları da gerçekleştirildi. Eğitim-öğretim başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan iş birlikleri ile eksiklikler masaya yatırıldı. Toplantıda iki rektör, üniversitelerinin mevcut durumlarına yönelik sunumlar gerçekleştirdi. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz ise YÖK’ün uygulamalı eğitime yaklaşımı hakkında bir konuşma yaptı.
 
Toplantının verimli geçtiğini vurgulayan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Her iki üniversitemizin katılımcılarına katılımlarından ve verdikleri emeklerden dolayı üniversitemiz adına kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı anda kurulan iki üniversiteyiz. Yapılanmamızı emin adımlarla ortak hareket ederek dikkatlice yapıyoruz. Arkadaşlarımız hakikaten ince eğirip sık dokuyarak çalışmalarını sürdürüyor. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz hocamız sağ olsun yoğun mesaisinde zaman ayırarak toplantımıza katıldı ve bizlere güç verdi”

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı