Prof. Dr. İbrahim Diler'in 10 Kasım Mesajı


Gündem 10.11.2021 12:46:00 0
Prof. Dr. İbrahim Diler
Bugün 10 Kasım.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83’ncü yıldönümünde onu rahmet ve minnetle anıyoruz.
 
O, bin yıllık vatan toprağının işgal tehdidiyle yüz yüze olduğu yeis dolu günlerde 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkarak İstiklal meşalesini yakan;  Amasya, Sivas ve Erzurum Kongreleriyle Anadolu’da milli bir heyecanı başlatan, memleket güçlerini aynı inanç etrafında birleştirerek kurtuluş için umut ışığı olan bir liderdi.
 
O, yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde yaşanan Türk’ün ateşle imtihanını bir zafer sevincine dönüştüren, milletine adadığı hayat yolculuğunu yıllar öncesinde düşlediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak taçlandıran bir liderdi.
 
O, savaş meydanlarında gerçekçi bir komutan, devlet kurmada ve ülkesini çağdaşlık yoluna taşımada ufuk sahibi ve azimli bir liderdi.
 
Ve en önemlisi o, milletine güvenen bir liderdi. En güç şartlar altında bile, her şeyin bitti zannedildiği zamanda bile Türk milletine güven duygusunu asla kaybetmeyen, başarının yolunun Türk insanının ruhuna muttali olmaktan geçtiğini bilen ve bütün girişimlerini milletin desteğine dayandıran bir liderdi O.
 
Bugün 10 Kasım. Onu kaybettiğimiz günün 83’ncü yıldönümü…
 
Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna canlarını hiçe sayıp feda eden nice isimsiz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.
 
Ruhları şad olsun.
 
Prof.Dr.İbrahim Diler
Rektör
 
 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı