Pusetli aileler Sakıp Sabancı Müzesi’nde


Gündem 12.07.2021 11:30:00 0
Pusetli aileler Sakıp Sabancı Müzesi’nde

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) Öğrenme Programları kapsamında SSM’in gelenekselleşen Pusetli Aileler etkinliği, Temmuz  ayında duyu ve sanat atölyelerine ev sahipliği yapıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Pusetli Aileler etkinliği, ışık, renk ve doku elemanlarına odakla hazırlanarak sanat eserleri üzerinden çocukların duyularını harekete geçirmeyi, oyun ve egzersizler yoluyla onların fiziksel, duygusal, bilişsel gelişimlerine katkıda bulunmayI amaçlıyor. 18-36 ay aralığındaki bebek ve küçük çocuklara yönelik düzenlenecek üç farklı atölyede çocuklar, ebeveynleriyle birlikte SSM’nin bahçesinde sanatla içiçe keyifli zaman geçirebilecek.

İlk atölye 13 Temmuz Salı günü Müzede Şekil Avı başlığında düzenlenecek. Henri Matisse’in (1869-1954) Salyangoz (1953) adlı eserinden hareketle hazırlanan atölyede çocuklar, duyu kutularındaki şekilleri keşfedecek ve bunları birleştirerek kendi salyangoz figürlerini oluşturacak. Atölye, Matisse’in bahçelerinin renklendirme çalışmasıyla sona erecek. 

29 Temmuz Perşembe günkü Müzede Renk Avı atölyesinde ise Vincent van Gogh’un (1853-1890) fırça darbelerinden ilham alan atölye, değişik türlerde çiçeklerin olduğu duyu kovası çalışmasıyla başlayacak, çocukların tasarladıkları buketlerle vazolar süslenecek ve program büyük fırçalarla yapılan canlı renk alıştırmalarıyla tamamlanacak. 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı