Ramazanda alışverişten tasarruf edin

Ramazan ayında market alışverişlerini online olarak yapanların, aile bütçesinde yüzde 30’a yakın tasarruf sağladığı belirlendi.


Gündem 19.04.2021 10:30:00 0
Ramazanda alışverişten tasarruf edin
BURSA (İGFA)- Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, Ramazan dönemindeki market alışveriş alışkanlıklarını belirlemek için, üyelerinden bir kısmı arasında anket düzenledi. Anket sonuçlarına göre, her on kişiden yedisi oruçlu olarak çıktıkları market alışverişlerinde listesindekilerden daha fazla ürün satın alıyor.

Ankete katılanların yarısı bunun nedenini “Oruçluyken canım her şeyi çekiyor” diye yanıtladı. Katılımcıların yüzde 25’i “Promosyon ve indirimlerin cazibesine kapılıyorum” itirafında bulunurken, her beş kişiden biri fazladan yaptığı harcamayı, “Kendi alışverişimin dışında ihtiyaç sahiplerine göndermek üzere Ramazan kolileri de alıyorum” diye gerekçelendirdi. Katılımcıların yüzde 5’lik kısmı ise Ramazan’da normal zamanlardan daha fazla misafir ağırladığı için alışverişinin arttığını belirtti.

MARKETLER TUZAK DOLU

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, marketlerin insan psikolojisi dikkate alınarak, ihtiyaçtan fazla alışverişe göre profesyonellerce dizayn edildiğine dikkati çekerek; “Mesela süt, yumurta gibi taze ve günlük alınan ürünler genellikle en arkada yer alır. Çünkü onlar her şartta alınacaktır. O ürünler bulunana kadar müşteriye başka ürünler gösterilir. Ramazan aylarında bu tuzaklar daha da artıyor” dedi.

TASARRUF İÇİN ÖNERİLER

Kayral, Ramazan ayında market alışverişlerinde tasarruf yapmak isteyenlere şu önerilerde bulundu: Liste yapılması,  listeye sadık kalma oranı çok daha yüksek olan internetten alışveriş yapılması, fiyat karşılaştırması, uzun ömürlü gıdaların toplu alınması, sebze ve meyve gibi ürünlerin tane ile alınması.


Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı
Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler
Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk
Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu