REKTÖR ÇARIKÇI: ​​​​​​​BU KARAR HEPİMİZİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR


Gündem 21.07.2020 20:14:00 0
REKTÖR ÇARIKÇI: ​​​​​​​BU KARAR HEPİMİZİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Bölgesel Amatör Lig'te mücadele eden Ispartaspor'un haksızlığa uğradığını belirterek, TFF'nin vermiş olduğu karara tepki gösterdi.

Rektör Çarıkçı, Günümüzde futbolun bir yaşam biçimi olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ülkemizin bir çok şehrinde o, şehrin futbol takımı şehrin halkı için bir tutkudur.  Şehir ile bütünleşmiş bir futbol takımının başarısı halk nezdinde gururlanacak bir olguya dönüşüyorken başarısızlık bir üzüntü ve öfke halini alabilmektedir. Profesyonel liglerde yer alan şehir takımları, o şehrin halkı tarafından sahip çıkılıyor ve farklı görüşteki bir çok kesimi aynı gaye etrafında bir araya getirebiliyor. Sosyolojik ve siyasi açıdan bu denli kritik öneme sahip bir durum hakkında karar alırken çok yönlü düşünmeli ve durumun her açıdan ele alınarak karar verilmesi gerekmektedir.

Şehrimizin takımı Ispartaspor’un da mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligler ile alakalı Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar hepimizi derinden yaralamış ve üzmüştür. Süper Lig ve 1. Lig sezonlarının maçların oynanarak tamamlanması kararlaştırılmışken, diğer liglerin sezonu tamamlamaları için daha az maçları kalmış olmasına rağmen oynanmadan tescil edilmesi hakkaniyetli bir tutum olarak değerlendirilemez.  Alınan bu karar bizleri işin sağlık boyutundan ziyade ekonomik boyutunun ön planda tutularak bir karar alındığı görüşünü düşünmeye itmiştir. Şehirlerin takımlarının yok sayılmasının o şehirlerin halklarını da yok saymak gibi olduğunu düşünemeyen karar merciinde bulunanlar aldıkları karar ile sadece Bölgesel Amatör Liginde takımları bulunan ve Ispartaspor gibi mağduriyet yaşayan Siirt, Adıyaman, Kütahya, Karaman, Tekirdağ ve Edirne halklarını da rahatsız etmişlerdir.

Bu görüşler doğrultusunda şehrimiz için bir değer olan Ispartaspor’un ve diğer şehir takımlarının mücadelesinin yok sayılmaması, şehir halkının tutkusu ve inancının yara almaması ve herkes için hakkaniyetli bir sonuca ulaşılması için Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararı tekrar değerlendirmesi ve tüm paydaşlarının görüşlerini dikkate alarak adaletli bir karar almasını bekliyor, Süleyman Demirel Üniversitesi olarak şehrimizin takımı Ispartaspor’un her daim destekçisi  olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz
Banka değil, ucuz et kuyruğu! Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde