REKTÖR ÇARIKÇI'DAN ÖĞRENCİLERE YEMEK AÇIKLAMASI


Eğitim 30.09.2019 11:40:00 0
REKTÖR ÇARIKÇI

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, üniversitede her gün 15 Bin öğüne yakın yemek üretildiğini ve son gelen zamdan sonra öğrencilerin tepki gösterdiğine değinerek, bilgi kirliliği yaşandığı söyledi. Rektör Çarıkçı, "Türkiye’deki devlet üniversitelerinin ortalama yemek fiyatlarının altındadır. Sevgili öğrencilerimizin doğru bilgilendirilmesi son derece önemlidir"

Rektör Çarıkçı, işte kendisine ait sosyal medya hesabında TWİTTER'dan açıklamalarda bulundu.

Sevgili Öğrencilerim, bilgi kirliliği neticesinde sizlerden son zamanlarda yemek fiyatları ile alakalı tepkiler almaktayım. Bununla alakalı ilgili arkadaşlardan aldığım doğru bilgilerin yer aldığı aşağıdaki görseli incelemenizi rica ediyorum.

Sevgili Öğrencilerim,

Süleyman Demirel Üniversitesi (#SDÜ) kuruluşundan bugüne öğrenci odaklı bir üniversitedir. Üniversite yönetimi olarak öğrenciye yapılan hizmetin en kalıcı ve en öncelikli hizmet olduğuna inanıyoruz.

•Süleyman Demirel Üniversitesinde her gün 11.000 ile 15.000 öğün yemek üretilmektedir. Ayrıca akşamları da öğrencilerimize yemek hizmeti sunulmaktadır.

•2012 yılında rezervasyonlu 5 günlük yemek fiyatı 1,70 liradır. Devletin fiyat belirlemede kullandığı resmi ÜFE ve TÜFE artışlarına göre 2019 yılında bu ücretin en az 3,55 lira olması gerekirken 2,75 lirada tutulmuştur. Yani yemek ücretleri yüzde 25’den fazla ucuz tutulmuştur.

•Rezervasyonlu yemek uygulaması 15.000’e ulaşan öğün sayısında israfı engellemeyi ve kamu kaynaklarını etkin kullanmayı hedeflemektedir.

•Yemek üretimi planlama ile yapıldığında israf minimize edilmektir. İsrafı Önleme Vakfının TÜBİTAK verilerine dayanarak yakın zamanda yaptığı açıklamada 26 milyon ton gıda israf edilmekte ve ülkemize yaklaşık 214 milyar liraya mal olmaktadır.

•Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenci yemek fiyatları Türkiye’deki devlet üniversitelerinin ortalama yemek fiyatlarının altındadır. Sevgili öğrencilerimizin doğru bilgilendirilmesi son derece önemlidir. Derslerinizde başarılar diliyorum.

Fotoğraf açıklaması yok.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi