Rektör Çarıkçı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


Gündem 15.07.2020 11:41:00 0
Rektör Çarıkçı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biri olan ve aziz milletimizin üstün fedakârlıkları ile bastırılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılını idrak ediyoruz.

Uzun süredir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve milletimizin istikrarlı büyümesini, kalkınma hamlelerini, küresel adaletsizliğe karşı mazlum coğrafyalardaki halkların yanında oluşunu, dünya coğrafyası üzerinde hem fiilen hem manen yükselişini hazmedemeyen demokrasi düşmanları, bundan tam 4 yıl önce kaybettikleri itibarlarını geri almak ümidiyle milli irademize ve demokrasimize nafile bir çabayla saldırmışlardır.

Bu karanlık güçler, ezeli tarihinden bu yana şehit kanları ile sulanmış ve Misak-ı Milli ile belirlenmiş hudutlarımız içerisinde milli iradenin gücünü, milletimizin demokrasi farkındalığını ve aşkını hesaba katamamışlar; o gece büyük bir hezimete uğramışlardır. 15 Temmuz 2016’da milletimiz adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır. O gece toplumun her kesiminden insanımızın cesareti ve teyakkuzu neticesinde, şehit ve gazilerimizle, gazamız mübarek bir şekilde hidayete erdirilmiştir.

15 Temmuz 2016 sonrasında tüm dünyanın da gözleri önünde ispat edilmiştir ki Türkiye’de artık darbe dönemleri sona ermiştir. Bizlere düşen görev ise demokrasimizi her geçen gün büyütürken 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamaktır. Ekonomisi, güvenilirliği, tanınırlığı ve itibarı yüksek, güçlü bir Türkiye ideali peşinde durmadan çalışmaktır.

Bu vesile ile vatan uğruna şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimiz ile birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyor; o gece milletin selameti için el açıp dua eden ve bu ülkeye sahip çıkanları da kalbimin en müstesna köşesinde saygıyla taşıyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

 
TİMBİR’den Memur-Sen’e ziyaret: Dijital medyada iş birliği vurgusu TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret ederek dijital medyada iş birliği, doğru ve güvenilir habercilik ile iletişimin toplumsal etkileri üzerine görüş alışveriş
Kozluca’da yıkılan mezarlık duvarı yeniden yapıldı Isparta Belediyesi tarafından Keçiborlu ilçesine bağlı Kozluca köyünde belli bir bölümü yıkılan mezarlık duvarı yeniden yapıldı. Mezarlık duvarının geçen seneki şiddetli yağışlarda yıkıldığını belirten Kozluca Köyü Muhtarı Ramazan
Isbaş Isparta32spor’da Bozkurt dönemi Isbaş Isparta32spor, teknik direktörlük görevine deneyimli isim Ümit Bozkurt’u getirerek sezonun ikinci yarısı için yeni bir sayfa açtı.
BURDOSK’tan 2025’e doğada veda Burdur Doğa Sporları Kulübü (BURDOSK), 2025 yılının son yürüyüşünü Mamak–Belören–Taşyayla parkurunda gerçekleştirdi. 32 doğaseverin katıldığı etkinlikte, makilik ve çam ormanları arasından geçen 14 kilometrelik rota keyifle tamaml
Vali Erin’den Liya Motor’a ziyaret Isparta Valisi Abdullah Erin, kentteki yatırımcı ve sanayi kuruluşlarına yönelik ziyaretleri kapsamında Liya Motor üretim tesislerini gezdi.