Rektör Çarıkçı’nın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı


Eğitim 19.05.2021 11:58:00 0
Rektör Çarıkçı’nın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Devletlerin kaderinde önemli dönüm noktaları vardır. Bizim için de dönüm noktası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan kurtuluş ateşi ile bir milletin var olma mücadelesinin başlatılmasıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatılan bu bağımsızlık mücadelesi Türk tarihine altın harflerle yazılmış yeni bir destanın da başlangıç günüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a ayak basarak Millî Mücadeleyi başlattığı bu günü, geleceğimizin teminatı olarak gördüğü Türk gençliğine bir bayram olarak armağan etmiştir. Bu, gençliğe verdiği önemin de en büyük göstergesidir.

Süleyman Demirel Üniversitesi, 102 yıl önce yakılan bu ateşi ilelebet devam ettirecek, eğitimli, vatansever, üreten, düşünen, çağın gereklerine uyan, yerelle barışık dünyayla uyumlu ve özünden kopmadan hareket edebilen bireyler yetiştirmek hedefindedir. Biliyoruz ki gençlerimiz; atalarının sarsılmaz iradeleri, tükenmeyen güçleri, millete olan inançları ve damarlarında akan asil kanın sayesinde dünya üzerinde potansiyel bir güce sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da gençlerimizin büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır. Gençlerimizden beklentimiz, kendileri için sağlanan tüm imkanları iyi kullanarak gelecek için çok çalışmalarıdır.

Gençlerimize olan bu sarsılmaz inancımızla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin ve tüm milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü


BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba