Rektör Çarıkçı’nın “Ramazan Bayramı” Mesajı


Yaşam 24.05.2020 01:06:00 0
Rektör Çarıkçı’nın “Ramazan Bayramı” Mesajı

Diğer Ramazanlardan farklı olarak bu Ramazan’ın hayatımızda ayrı bir yeri ve önemi vardır. Günlük telaşlar içinde göremediğimiz, hissedemediğimiz değerlerin daha çok farkına vardığımız bu günlerde sıhhatle aldığımız tek bir nefesin bile önemini anladık; ailemizle, sevdiklerimizle dolu dolu, kaliteli geçirilebilecek anları ne kadar ıskaladığımızı anladık; temiz ve sağlıklı bir toplumun gelecek nesiller için ne kadar elzem olduğunu ve toplumu sağlığına kavuşturabilmek için kendinden, ailesinden bile vazgeçebilecek kadar asil ve fedakâr sağlık çalışanlarımız olduğunu anladık. Sağlık sistemimizin gelişmiş denilen pek çok ülkeden daha ileri ve modern tekniklerle işlediğine tanıklık ettik. Pek çok hizmet grubunda çalışan gizli kahramanların günlük hayatta ne kadar sıradan gözükse de aslında küresel afetlerde, pandemilerde hayatın işleyişini kolaylaştıracak görevler üstlendiklerine şahit olduk. Aslında biz,  toplum ve millet olarak bu Ramazan’da insanın ve insani değerlerin önemini, sabrın selametini, inancın ve duanın büyüklüğünü bizzat yaşayarak, deneyimleyerek öğrendik.

Yüce dinimizin “ben” i “biz” yapan rahmet kaynaklı çağrısının bu bayramdaki tecellisi de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın bize yeniden güç kazandırması olmuştur. Pandemi ile yaşadığımız bu farklı bayram sevgi, saygı, özveri ve güzellikler adına ne varsa harmanlayıp bunları gönülden gönüle sunabildiğimiz bir bayramdır. Bu bayram, aramıza koyduğumuz fiziksel mesafelere rağmen gönül kapılarımızı birbirimize açtığımız bir bayramdır.

Kovid-19 salgını nedeniyle buruk olarak yaşadığımız bu bayram, bir araya gelemesek de merhamet ve sabrı paylaşarak, rahmete, berekete ve sağlığa dua ettiğimiz bir bayram olacak. Bu bayram belki sevdiklerimizden ayrı kalacağız, büyük sofralarda buluşup, yüz yüze sohbetler edip özlem gideremeyeceğiz; ancak yüreğimizdeki sevgi, saygı, hoşgörü ve bayram sevincimiz bir olacak. Fiziksel olarak bir araya gelemesek de duygularımız aynı yerde, kalplerde buluşacak.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan’ın bize hatırlattığı değerlerin farkına vardığımız, ülke ve millet olarak tüm problemleri aştığımız, şeker tadında aydınlık yarınlar diliyorum. SDÜ ailesinin, Isparta’nın, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.

 

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu
İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar" İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar"