REKTÖR DİLER'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI


Gündem 31.07.2020 09:19:00 0
REKTÖR DİLER

Prof. Dr. İbrahim Diler’in Kurban Bayramı Mesajı

Şükürler olsun ki, bizi birbirimize yaklaştıracak, hayatımıza sevgi ve huzur verecek bir bayrama daha erişmiş bulunuyoruz.

Küresel bir salgın halindeki Corona virüsle mücadelenin halen devam ettiğini unutmayalım ve bayramı da “Kontrollü Sosyal Hayat” prensipleri içerisinde yaşayalım. Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak bayramlaşalım sevdiklerimizle. Eskisi gibi yoğun ziyaretlerde bulunmak yerine iletişim araçlarını kullanarak gönderelim iyi dileklerimizi sevdiklerimize.

Kurbanın aynı zamanda paylaşmak demek olduğunu bilelim. Hayata şükretmenin bir ifadesi olarak kurban etlerini, ona en çok ihtiyaç duyan insanlara ulaştıralım. Derin yalnızlıklar çeken yetimlerin, öksüzlerin gönlüne dokunup, sofralarına yoldaş olalım.

Bayramın hoş görme temeline dayandığını asla unutmayalım. Gönlümüzü karartan bir azap gibi içimizde yaşattığımız dargınlıkların, küskünlüklerin dayanılmaz yükünden kurtulmak için bulabileceğimiz en büyük fırsat olarak görelim bayramı.

Böyle yaparsak, Yahya Kemal’in “Dili bir, gönlü bir, imanı bir insan yığını / Görüyor varlığının bir yere toplandığını” diyerek anlattığı bayram sabahının o kuşatıcı iklimini hayatımıza daha iyi aksettirmiş oluruz. O zaman kurbanın da, bayramın da, hakka, hakikate, güzele ve doğruya, yani Allah’a yakın olma arayışı olduğunu daha iyi kavrayabiliriz.

Bu duygular içerisinde bütün mesai arkadaşlarımızın ve sevgili öğrencilerimizin bayramlarını tebrik ediyor; bu mübarek günlerin milletimize ve gönül coğrafyamıza iyilik ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.

 

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü