Rektör Diler’in İstiklal Marşımızın Kabulünün 99.Yılı Kutlama Mesajı


Gündem 12.03.2020 13:35:00 0
Rektör Diler’in İstiklal Marşımızın Kabulünün 99.Yılı Kutlama Mesajı
İstiklal Marşımız, yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde Anadolu’nun üzerine çöken bir karabasandan eşsiz bir kahramanlıkla kurtuluşumuzun şiiridir ve Türk’ün ateşle imtihanında gösterilen vatan savunmasındaki iradeyi ve iman gücünü anlatır.
 
İstiklal Marşımız, çehresi çatılmasın diye kurban olmayı dilediğimiz bayrağımızın şiiridir ve bize karanlık günlerde dahi ümitsiz olmamak gerektiğini telkin ederek al sancağın şafaklar gibi daima dalgalanacağı müjdesini verir.
 
İstiklal Marşımız, ezelden beri onsuz yaşayamadığımız istiklal ve hürriyet aşkımızın, her zerresinden şühedanın fışkırdığı aziz vatan toprağının şiiridir.
 
İstiklal Marşımız, sadece Hakk'a tapan milletimizin, iman dolu göğsümüzün, namahrem eli değmesin diye üzerinde titrediğimiz mukaddeslerimizin şiiridir.
 
Ne mutlu ki bugün maşeri vicdanımızın göklere yükselen sesi olan o şiirin “İstiklal marşı” olarak kabul edilişinin 99. yılını idrak ediyoruz.
 
Bu kutlu günde İstiklal savaşımızın muzaffer komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; milli mücadelenin destanını bize armağan eden tevazu ve iman abidesi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu kutlu marşta söylendiği gibi, başları arşa değecek kadar ulvileşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
 
Dileriz ki, söylerken bize güven veren, gönlümüzde bahtiyarlık rüzgarları estiren İstiklal marşımız bu vatanın semalarında ebediyete kadar yankılansın.
 
 
Prof. Dr. İbrahim Diler
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü