Rektör İbrahim Diler’in “18 Mart Çanakkale Zaferinin 105.yılı” Kutlama Mesajı


Yaşam 18.03.2020 01:32:00 0
Rektör İbrahim Diler’in “18 Mart Çanakkale Zaferinin 105.yılı” Kutlama Mesajı

Çanakkale, bundan 105 yıl önce boğazları ve  aziz vatan topraklarını düşman ellere bırakmamak için verilmiş eşsiz bir vatan müdafaasının adıdır.

Çanakkale, düşmanın dev gibi deniz zırhlılarını Çanakkale boğazının lacivert sularında boğan Nusret mayın gemisinin adıdır; Tophane’li Yüzbaşı Hakkı’ların, Yahya Çavuşların, Seyit Onbaşıların, Cide’li Mehmet Çavuşların, Niğdeli Ali’lerin yazdığı kahramanlık öykülerinin adıdır. Yenilmez zannedilen emperyalizmin yenilişinin adıdır.

Çanakkale,  göklerin ölüm indirdiği, yerden ölümün püskürdüğü ateş dolu cephelerde 250 bin şehit verilerek kazanılan savaşın adıdır. Önde gidenlerin şehit olduklarını gördüğü ve bir kaç dakika sonra kendisinin de şehit olacağını bildiği halde ileri atılmakta tereddüt etmeyen cesur yüreklerin adıdır.

Çanakkale, milletimize Atatürk gibi bir lideri armağan eden savaşın da adıdır. “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Çünkü biz ölünceye kadar geçecek zaman içerisinde yerimizi yeni birlikler alabilir” sözüyle kendi cephesinde muharebenin akışını değiştirmiş olan Mustafa Kemal’i  Anafartalar kahramanı yapan bir savaş deneyiminin de adıdır.

Ve nihayet Çanakkale,  onu en iyi yazan iman şairi Mehmet Akif’in

“Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker

 Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer

 Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın

 Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın” 

diyerek tebcil ettiği yüksek ruhlu yiğitlerin muhteşem destanının adıdır. Bize o destanı  kazandıran aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Çanakkale deniz zaferimizin 105’inci yılı kutlu olsun.

 

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü