Rektör Korkmaz'ın "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı


Gündem 15.07.2020 12:24:00 0
Rektör Korkmaz

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz'ın "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı:

Büyük Türk milleti şanlı tarihi boyunca birçok badireler atlatmış, çok çetin mücadelelerde bulunmuş ancak her koşulda bağımsızlığına zincir vurmaya kalkanlara en ağır dersleri vermeyi de kendisine bir görev bilmiştir.

Bu aziz millet atalarımızın bizlere bin yıl önce vatan kıldığı bu toprakların her bir karışını namusu bilmiş ve bu uğurda canını, kanını feda etmekten asla çekinmemiştir. Devletinin ve milletinin bekası söz konusu olduğunda her daim yekvücut halinde olmuş, Malazgirt’te, Çanakkale’de olduğu gibi tüm zorlukların üstesinden adını gururla taşıdığımız İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var!” dizelerindeki gibi iman gücüyle birlikte gelmeyi başarmıştır.

Asırlar boyunca her zaman göz dikilen bir coğrafyası olan Anadolu toprakları, yedi düvelin sömürgeci zihniyetli saldırılarına her daim maruz kalmıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi aklını, vicdanını, vatanını ve namusunu yine bu sömürgeci zihniyete satmış işgalci milletlerin mirasçılarından oluşan bir ihanet çetesi Yüce Türk milletine tarihinin en karanlık ve uzun gecelerinden birini yaşatmış ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik bir kanlı darbe girişiminde bulunmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve çağrısıyla ecdanının soluğunu ensesinde hisseden Türk milleti, işgale ve emperyalizmin uşaklarına karşı Mehmet Akif’in “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.” dizelerinden cesaret alıp sokaklara dökülerek direnişe geçmiş ve bu vatanın yılmaz bekçileri olduklarını 15 Temmuz Destanı ile tüm dünyaya bir kez daha ilan etmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesi olan Demokrasi ve Milli Birlik Gününde devletinin, milletinin istiklali ve istikbali için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor kahraman gazilerimize de sağlık ve afiyetler diliyorum.


Prof. Dr. Adem Korkmaz
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü

CHP’li belediye başkanı iki sevgilisinden biri oğlan 21 yaşındaki genç kızla otel odasında basıldı Uşak Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında, aralarında Belediye Başkanı’nın da bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı.
Isparta’da kuzu göbeği sezonu başladı Isparta’da doğanın uyanışıyla birlikte, bölge halkının büyük ilgi gösterdiği kuzu göbeği mantarı sezonu başladı.
Başkan Yıldırım 11 vatandaşa daha tapularını teslim etti Yıllardır süren mülkiyet sorunu adım adım çözülüyor, vatandaşlar tapularına kavuşuyor.
Itso üyelerine e-ticaret eğitimi Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, iş dünyasına yönelik eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, e-ticaret alanına adım atmak ve mevcut faaliyetlerini geliştirmek isteyen girişimci ve işletmelere yönelik “Sıfırdan E-Ticarete” başlıklı
Başkan Yıldırım 11 vatandaşa daha tapularını teslim etti Yıllardır süren mülkiyet sorunu adım adım çözülüyor, vatandaşlar tapularına kavuşuyor.