Rektör Korkmaz'ın "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" Mesajı


Yaşam 23.04.2021 22:34:00 0
Rektör Korkmaz

Gelecek umudumuz çocuklarımız, onların gülümseyişleriyle gözlerinde beliren ışık aydınlatır tüm dünyayı. Ulusal egemenliğimizin 101. yılını kutladığımız bu özel günde, bağımsızlığımız ve egemenliğimizle birlikte milli değerlerimizi de emanet edeceğimiz çocuklarımızın bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan gününü bayram ilan etmesi ve geleceğimizin parlayan yüzleri çocuklarımıza armağan etmesi, onlara olan büyük sevgisinin ve sarsılmaz güveninin göstergesidir. Bizler de “Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir.” diyen Başöğretmenimiz Atatürk’ün izinden giderek sizlere iyi bir eğitim olanağı sağlayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Sevgili çocuklar ve gençler, büyük bir merak ve heyecanla sorduğunuz soruları çok önemsiyoruz ve onlara hiç üşenmeden doğru yanıtlar vermeye çalışacağız. Kendi doğru yanıtlarınızı bulmak için çok çalışmanız gerektiğini anlatacağız. Soru sorma, araştırma ve öğrenme heyecanınızı yitirmemeniz için emek vereceğiz. Meraklı sorularınıza bilimin ışığında yanıtlar arayacağınız alanlar oluşturacağız. Sanatın güzel ruhlarınıza dokunarak renklerinizi çoğaltması için önce biz sanata kıymet vereceğiz. Sağlıklı bedenlere sahip olmanız için sporun önemini anlatmakla kalmayıp profesyonel olarak spor yapabileceğiniz mekanlar tasarlayacağız. Kültür, sanat ve sporun yükseldiği, nitelikli sosyal hayatın merkezi olmaya çalışacağız. Büyük hayaller kurup tutkularınızın peşinden gitmenizin ne kadar önemli olduğunu söyleyeceğiz. Tutkularınızı doğru kanalize edebilmek için sizi daha iyi tanımaya çalışacağız. Kendinizi özgürce ifade edebileceğiniz demokratik bir ortam yaratacağız. Öğrendiklerinizi uygulayabileceğiniz, deneyimleyerek öğreneceğiniz merkezler kuracağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olsun.

Atatürk’ün de dediği gibi “Müsbet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek, ana siyasetimizin açık dileğidir.”

Varlığı aydınlık yarınlarımıza umut olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.


Prof. Dr. Adem Korkmaz
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü


Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar