Rektör Özkan’dan Yeni Eğitim Öğretim Dönemine İlişkin Açıklama


Eğitim 10.09.2020 01:31:00 0
Rektör Özkan’dan Yeni Eğitim Öğretim Dönemine İlişkin Açıklama

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2020-2021 eğitim – öğretim yılı güz döneminde uygulanacak olan eğitim modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rektör Özkan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Değerli öğrencilerim, akademisyen arkadaşlarım, tüm dünyayı ciddi etkileyen Covid-19 salgınının ülkemizdeki yayılımını ve öldürücülüğünü sürdürmesi karşısında ve YÖK, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyelerine uygun olarak 2020-21 akademik yılı güz döneminde eğitimin büyük ölçüde uzaktan sürdürülmesinin hepimizin sağlığının korunması bakımından gerekli olduğu sonucuna varılmıştır. En kısa zamanda yerleşkelerimizde sağlıklı şartlarda eğitimi sürdürmeyi ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.


​Akdeniz Üniversitesi’nde güz döneminde uygulanacak olan eğitim modelinin ayrıntılarına ilişkin açıklamalar ise şu şekilde;
“Yükseköğretim Kurulu’nun 04. 09. 2020 tarihli açıklamasında belirtildiği üzere son günlerde küresel salgın kapsamında hasta sayısında ciddi artışların olduğu görülmektedir. Salgınla mücadelenin etkin yapılabilmesi ve sağlık çalışanlarının yükünün hafifletebilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığımızın alınacak tedbirlere ilişkin yöntemleri önem arz ettiğinden 2020 – 2021 Güz Döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde; eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunda yüz yüze ve aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleri ile yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenememesi durumunda kişisel ekipmanların kullanımının sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesi önerilmektedir.

​Bu bağlamda Üniversitemizin öğretim faaliyetlerinde üzerine düşen en önemli sorumluluğun COVID-19 salgınının yayılmasını önlemek için gerekli tedbirleri almak olduğuna inanıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı uyarılar, Bilim Kurulu’nun aldığı tavsiye kararları ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun salgına dair hazırladığı raporların bize salgın dolayısıyla yüz yüze eğitim-öğretim usulünün 2020-2021 yılı güz döneminde öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız, personelimiz ve diğer paydaşlarımız için önemli bir risk oluşturduğunu göstermektedir.
​Bütün bu değerlendirmeler sonucunda 2020 – 2021 Güz Döneminde bu aşamada yüz yüze yapılmamasına karar verilen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi salgın sürecine bağlı olarak yeniden değerlendirilecek olup, alınacak kararlar siz değerli aile üyelerimiz ile paylaşılacaktır.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.