REKTÖR ÖZLENEN ÖZKAN PROJELERİNİ ANLATTI


Eğitim 11.09.2020 20:23:00 0
REKTÖR ÖZLENEN ÖZKAN PROJELERİNİ ANLATTI

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni dönemde yapılacak projelerini anlattı.

 

Akdeniz Üniversitesi Kır Kahvesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Vekili Ali Evren İmre, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Nedim Engin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, basın temsilcileri ve muhabirler katıldı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle zor günler yaşandığını belirten Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, böyle bir süreçte göreve gelmiş olmanın çok daha büyük sorumluluklar getirdiğini söyledi. Rektör Özkan “Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi yaklaşık 68 bin öğrencisi, çok sayıda akademik ve idari personeli ile köklü ve büyük bir üniversite. Dolayısıyla böyle büyük bir üniversitede gerek öğrencilerimizi gerek personelimizi gerekse sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızı korumak adına tüm tedbirleri en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Öğrencilerin Sağlığı Her Şeyden Önemli Öğrencilerin sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Rektör Özkan, YÖK, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyelerine uygun olarak 2020-2021 akademik yılı güz döneminde eğitimin büyük ölçüde uzaktan sürdürülmesinin herkesin sağlığının korunması bakımından gerekli olduğunu ifade etti.

 

Ses Getirecek Projelerimiz Var Temel hedeflerinin ilkleriyle ve başarılarıyla adını dünyada duyurmuş Akdeniz Üniversitesi’ni yeni başarılara imza atarak daha da ileriye taşımak olduğunu belirten Rektör Özkan, "Bunun için pek çok projemiz var. İlk etapta çalışmalara sağlık ve tarım alanında başlayacağız. Özellikle pandeminin turizme etkisi sebebiyle bu konuda bir çalışma başlatıldı hocalarımız tarafından. Yine covid döneminde önemini bir kez daha gördüğümüz konu tarım. Bu konuda son teknolojik yöntemlerle ve yerli, verimli üretim için çalışmalar yürüteceğiz.” dedi. Yeni Laboratuvarlar Kuracağız Üniversitelerin temel görevlerinden biri de ar-ge çalışmaları olduğunu söyleyen Rektör Özkan, bu konuda çeşitli alanlarda araştırma laboratuvarları kurmayı planladıklarını belirtti.

 

Rektör Özkan, “Büyük bir hayvan laboratuvarı kurmayı planlıyoruz. Yine mevcut laboratuvarları daha donanımlı hale getireceğiz. Bu laboratuvar çaresi olmayan hastalıklara karşı teknik, tedavi ve aşı çalışmalarında olmazsa olmazımız.” diye konuştu. Sağlık Turizmini Geliştireceğiz Rektör Özkan, “Antalya sağlık turizmi potansiyeli çok yüksek bir şehir. Gerek alt yapımız gerekse akademisyenler açısından bu potansiyeli iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Özellikle organ nakli, onkolojik cerrahi konusu başta olmak üzere tüm alanları öne çıkararak bu alanda önemli projelerimiz olacak.

 

Sağlık turizmi, sadece üniversitemize değil tüm şehrimize katkısı olması bakımından da çok önemsediğimiz bir başlık.” diye konuştu. Hastanemizdeki Otopark Sorunu Çözülecek Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yaşanan otopark soruna işaret eden Rektör Özkan, “Şehrimizin en önemli sağlık merkezlerinden biri olan hastanemize olan yoğun talep sebebiyle maalesef vatandaşlarımız otopark sıkıntısı yaşayabiliyor. Bu sorunu en kısa sürede çözmek için elimizden geleni yapacağız. Hastanemizin yoğun kapasitesini kaldıracak geniş bir otopark düzenlemesine gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Önceliğimiz Liyakat Rektör Özkan, “Peygamberimizin çok sevdiğim bir sözü var ‘işi ehline verin’. Benim her zaman önemsediğim bir konu işi ehline vermek. Maalesef hala kurumlarda çalışanı ve çalışmayanı ayırt etme konusunda eksiklerimiz var. Bu konuda özellikle göreve hak edeni, göreve layık olanı getirme noktasında titizlikle davranacağız. İşi doğru kişilere verdiğimizde çok daha üretken, çok daha verimli çalışmalar elde edeceğiz. Böylelikle belki de üniversitemizden ve ülkemizden önemli markalar çıkmasına vesile olacağız.” dedi.

 

Üniversite -Sanayi - Şehir İşbirliği Geliştirilecek Üniversite şehir iş birliğini sağlamak adına şehrin tüm paydaşlarıyla ortak projeleri olacağını belirten Rektör Özkan, “Antalya Organize Sanayi Bölgesi ile iş birliğine başladık. Bunun yanında şehrimizin diğer alanlarında da çözüm noktasında üniversite olarak daha aktif rol alacak gerek sivil toplum kuruluşlarıyla gerekse kamu ve özel kuruluşlarla iş birliği halinde olacağız.” dedi.

 

“Yapacağız Diye Çıkmadık Yaptık Diye Çıktık” Bugüne kadar pek çok konuda önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Rektör Özkan, “Ancak biz her zaman çalışmalarımızı yaptıktan sonra çıkıp anlattık. Üniversitemiz için burada sayamadığım daha pek çok önemli projemiz var. Bundan sonra da projelerimizi hayata geçirdikten sonra büyük bir mutlulukla sizlerle paylaşacağız.” dedi. Başkan Böcek’in Durumunu Yakından Takip Ediyoruz Rektör Özkan “Başkan Böcek’in durumu konusunda hastaneyle çok yakın iş birliği halindeyiz. Sürekli haber alıyoruz, iletişim halindeyiz.

 

Gerekli destekleri her zaman verdiğimizi, ne zaman isterlerse yine bünyemize alacağımızı her zaman biliyorlar. Maalesef entübe edilmek durumunda kalındı. Ancak yoğun bakımdaki bir hasta için yine de yüzde yüz konuşmak çok uygun olmaz. Yoğun bakımdaki her hasta için bu böyledir. Bir dakika sonra ne olacağını bilemezsiniz makineye bağlı bir hastanın. Çok kısa bir zamanda olmasa da yavaş yavaş iyileşecek. İnşallah iyileşip sevdiklerine kavuşur, dualarımız onunla.” şeklinde konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
Gazeteci Selami ŞAHİN in kaleminden, Seçim Çalışmalarında Bir Gün (Hakan TÜTÜNCÜ) Cumhur ittifakı Büyükşehir belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’nün basınla bir kahvaltıda bir araya geldiğimizde basın danışmanı Gültekin Bursalı’ya başkanın bir gününü gözlemleyerek yazmak istiyorum demiştim.