Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler'den çifte mesaj


Yaşam 20.05.2020 00:46:00 0
Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler

Bugün 19 Mayıs.

Bugün hem Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak amacıyla Samsun’a çıkarak İstiklal meşalesini yaktığı tarihin yıldönümü, hem de Kelam-ı kadimimiz olan Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı mübarek Kadir gecesi.

Bu iki müstesna günü virüs salgını nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde idrak ediyoruz. Hep birlikte verilen bu mücadelede sosyal temastan kaçınıyor ve evlerimizde kalıyoruz.

Evlerimizdeyiz; ama bu durum, ne 19 Mayıs’ın bayram coşkusunu ne de bin aydan daha hayırlı diye nitelenen Kadir gecesini gönül dünyamızda kutlamaya mani değil.

Gençliğe armağan edilen bu bayramı evde yaşayacağız ama 19 Mayıs’ın vatan topraklarını istila etmek isteyen güçlere karşı sergilenen bir dik duruş olduğunu, bu kritik hamlenin Anadolu insanını tek yürek haline getirerek inanılmaz bir vatan müdafaasını başlattığını yeniden hatırlayacağız.

Ramazan ayının hasılası diye nitelenen Kadir gecesinde de evlerimizde olacağız ama karanlık dünyamızı Kur’an ile aydınlatan bu mübarek gecenin kuşatıcı gücünü yüreklerimizde hissedeceğiz; geceyi selam ve esenlik zamanı olarak değerlendireceğiz.

Bu duygular içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyor;  lütuf ve ihsanı bol olan Kadir gecesinin hepimize iyilik ve güzellikler getirmesini, gönüllerimizi aydınlatmasını diliyorum. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Kadir gecemiz mübarek olsun.

 

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi