Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in 15 Temmuz mesajı


Yaşam 14.07.2020 19:28:00 0
Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in 15 Temmuz mesajı

Bundan dört yıl önce ülkemiz, yakın tarihin en acı ve karanlık günlerinden birini yaşadı. Adına FETÖ denilen ihanet şebekesi, 15 Temmuz 2016 gecesinde demokratik hayatımıza ve candan aziz bildiğimiz Cumhuriyetimize karşı hain bir darbe girişiminde bulundu.

Şükürler olsun ki asil milletimiz bu çirkin kalkışmaya geçit vermedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, siyasi kurumlarımızın sağduyusu ve vatan söz konusu olduğunda gayrısını teferruat olarak gören Türk insanının kahramanlığı sayesinde, kanlı ve karanlık bir akşam olarak başlayan 15 Temmuz, şer güçlerin mağlup olduğu bir zafer şafağına dönüştü.

O gün Türkiye, bütün farklılıklarını bir tarafa bırakarak bir ve beraber oldu. O gece darbe heveslilerine dur demek için sokaklara dökülen insanlar dünyevi bir karşılık beklemediler; “vatan” diyerek göğüs gerdiler namlulara, milli birlik ve demokrasi uğruna yardılar o kuşatmaları. Çanakkale ruhunun ölmediğini gösterdiler hainlere.     

Bugün  “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak kutlanan 15 Temmuz’un dördüncü yılını idrak ediyoruz.

Bu anlamlı günde tarih boyunca bu toprakları bize vatan kılan bütün şehitlerimize, 15 Temmuz gecesinde darbecilerin ateş kusan silahlarına karşı canlarını ortaya koyarak şehadet mertebesine erişen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. O meşum gecenin binlerce gazisine şükran duygularımızı sunuyor, ömürlerine bereket diliyoruz.

Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.

Devletimiz ebed müddet, birlik ve kardeşliğimiz daim olsun.

 

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü

Isparta’da sokak hayvanları “sahipsiz” değil İl Özel İdaresi, sahipsiz hayvanların korunması ve tedavi edilmesi amacıyla Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni hizmete açtı. Merkezde sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreçleri gerçekleştirilecek.
Yeni haftada doğu buz kesecek, batıda ılık hava etkili Yeni haftada Türkiye’nin doğu bölgelerinde dondurucu soğuklar ve çığ riski sürerken, iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Denizli’de 5.1 büyüklüğünde deprem Denizli’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi.
Isparta’da sokak hayvanları “sahipsiz” değil Isparta İl Özel İdaresi tarafından 100 bin metrekare alanda kurulan Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi hizmete açıldı. Vali Abdullah Erin’in öncülüğünde hayata geçirilen proje ile sahipsiz hayvanlar modern ve sağlı
Serik’te geleneksel yün eğirme geleneğini yaşatıyor Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Ali Kara, geleneksel yöntemlerle yünü ipliğe dönüştürerek şapka ve çorap örüyor. Kara, el emeğiyle geçmişten gelen yün eğirme geleneğini yaşatmaya devam ediyor.