Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in 15 Temmuz mesajı


Yaşam 14.07.2020 19:28:00 0
Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in 15 Temmuz mesajı

Bundan dört yıl önce ülkemiz, yakın tarihin en acı ve karanlık günlerinden birini yaşadı. Adına FETÖ denilen ihanet şebekesi, 15 Temmuz 2016 gecesinde demokratik hayatımıza ve candan aziz bildiğimiz Cumhuriyetimize karşı hain bir darbe girişiminde bulundu.

Şükürler olsun ki asil milletimiz bu çirkin kalkışmaya geçit vermedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, siyasi kurumlarımızın sağduyusu ve vatan söz konusu olduğunda gayrısını teferruat olarak gören Türk insanının kahramanlığı sayesinde, kanlı ve karanlık bir akşam olarak başlayan 15 Temmuz, şer güçlerin mağlup olduğu bir zafer şafağına dönüştü.

O gün Türkiye, bütün farklılıklarını bir tarafa bırakarak bir ve beraber oldu. O gece darbe heveslilerine dur demek için sokaklara dökülen insanlar dünyevi bir karşılık beklemediler; “vatan” diyerek göğüs gerdiler namlulara, milli birlik ve demokrasi uğruna yardılar o kuşatmaları. Çanakkale ruhunun ölmediğini gösterdiler hainlere.     

Bugün  “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak kutlanan 15 Temmuz’un dördüncü yılını idrak ediyoruz.

Bu anlamlı günde tarih boyunca bu toprakları bize vatan kılan bütün şehitlerimize, 15 Temmuz gecesinde darbecilerin ateş kusan silahlarına karşı canlarını ortaya koyarak şehadet mertebesine erişen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. O meşum gecenin binlerce gazisine şükran duygularımızı sunuyor, ömürlerine bereket diliyoruz.

Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.

Devletimiz ebed müddet, birlik ve kardeşliğimiz daim olsun.

 

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü

Vergide ölçü kaçtı mı? Gazeteci ve köşe yazarı Samet Memiş, kaleme aldığı son yazısında Maliye Bakanlığı’nın son dönemde uygulamaya koyduğu katı kuralları ve hükümetin vatandaşta tepkiye yol açan ekonomi politikalarını ele aldı.
Zorunlu Trafik Sigortası tarifesinde değişiklik yürürlüğe giriyor Zorunlu trafik sigortasında tarife ve teminatlara ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tar
Safiye Soyman Isparta’da unutulmaz bir geceye imza attı Safiye Soyman, Isparta’da verdiği konserde hem şarkılarıyla hem de Faik Öztürk ile sahnedeki samimi anlarıyla izleyenlere keyif dolu bir gece yaşattı.
Kantinci Esnafının Umudu Okan Fırat Toplu alım, hukuki destek ve dijital oda projeleriyle dikkat çeken Okan Fırat, kantinci esnafı için değişim çağrısı yaptı.
Faruk Daşdöner: “Biz Çalışacağız, Esnafımız Kazanacak” Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner, Gülistan Mahallesi’nde belediye tarafından yürütülen pazar yeri düzenleme çalışmaları kapsamında yenilenen Gülistan Taksi Durağı’nda taksici