Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in Zafer Bayramı mesajı


Gündem 29.08.2020 12:27:00 0
Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in Zafer Bayramı mesajı

Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Kıbrıs, Sakarya ve Başkomutanlık meydan muharebeleri…

Bunlar tarihimizin altın sayfalarını dolduran kahramanlık öyküleri!

Bunlar vatan aşkıyla gördüğümüz büyük rüyaların tarihimize akseden yansımaları!

Birer gün dönümü bunlar ya da birer seher türküsü!

Hepsi de bu ayın takvim yaprakları arasında cereyan ettiği, bu ayın uğuruyla destanlaştığı için Ağustos’u zaferler ayı olarak bilir; bu bereketli zamanı taçlandıran 30 Ağustos’u da Zafer Bayramı olarak kutlarız.

Bugün de aynı gururu yaşıyoruz. Gönlümüzde istiklal ve istikbal çiçeklerinin açtığı bir Zafer Bayramını daha idrak ediyoruz.

Ne mutlu!

On asır önce Malazgirt zaferiyle Anadolu’yu bize vatan yapan Sultan Alpaslan’dan, bir asır önce Başkomutanlık meydan muharebesiyle Anadolu’yu işgalci güçlerin elinden kurtaran Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bize şanlı zaferler kazandıran bütün ecdadımızı şükranla yad ediyor, aziz vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Bütün mesai arkadaşlarımın, sevgili öğrencilerimin ve asil milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

 

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü

SENA NUR AYDIN MİMARLIK OFİSİ HİZMETE AÇILDI Sena Nur Aydın Mimarlık Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilirken, çok sayıda davetli törene katıldı.
Memurlara yılda 2 kez ikramiye teklifi TBMM'de TBMM gündemine taşınan yeni bir kanun teklifi, devlet memurları için önemli bir ek gelir kapısı aralıyor. Kamu görevlilerine yılda iki kez, net asgari ücret tutarında "tatil ikramiyesi" verilmesini öngören düzenleme, yasalaşması h
Antalya’ya 40 Günde Geçen Yılın Toplamı Kadar Yağış Antalya’da 2026’nın ilk 40 gününde düşen yağış miktarı, 2025’in tamamındaki 550 kilogramlık seviyeye ulaştı; batı ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle Kemer-Kumluca yolunda heyelan meydana gelirken, yağışların hafta boyunca..
Taksilerde yeni dönem: “Mali cihaz” ve kart zorunluluğu Hazine ve Maliye Bakanlığı, taksi işletmecileri için taksimetreyle entegre çalışan “taksi mali cihaz” kullanımını ve kartla ödeme kabulünü zorunlu hale getirdi.
Başsavcı Uğurlu'dan IBAN kiralama uyarısı: Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, son dönemde artış gösteren banka hesabı ve IBAN kiralama yöntemlerine karşı vatandaşları uyararak, "Başkasının parasına aracılık etmek, bilerek veya bilmeyerek suça ortak olmaktır. Bu bi