Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in Zafer Bayramı mesajı


Gündem 29.08.2020 12:27:00 0
Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’in Zafer Bayramı mesajı

Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Kıbrıs, Sakarya ve Başkomutanlık meydan muharebeleri…

Bunlar tarihimizin altın sayfalarını dolduran kahramanlık öyküleri!

Bunlar vatan aşkıyla gördüğümüz büyük rüyaların tarihimize akseden yansımaları!

Birer gün dönümü bunlar ya da birer seher türküsü!

Hepsi de bu ayın takvim yaprakları arasında cereyan ettiği, bu ayın uğuruyla destanlaştığı için Ağustos’u zaferler ayı olarak bilir; bu bereketli zamanı taçlandıran 30 Ağustos’u da Zafer Bayramı olarak kutlarız.

Bugün de aynı gururu yaşıyoruz. Gönlümüzde istiklal ve istikbal çiçeklerinin açtığı bir Zafer Bayramını daha idrak ediyoruz.

Ne mutlu!

On asır önce Malazgirt zaferiyle Anadolu’yu bize vatan yapan Sultan Alpaslan’dan, bir asır önce Başkomutanlık meydan muharebesiyle Anadolu’yu işgalci güçlerin elinden kurtaran Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bize şanlı zaferler kazandıran bütün ecdadımızı şükranla yad ediyor, aziz vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Bütün mesai arkadaşlarımın, sevgili öğrencilerimin ve asil milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

 

Prof. Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü

Resmi Gazete’de gece yarısı atama depremi Resmi Gazete’de gece yarısı atama depremi
Burdur yeni stadyuma kavuşuyor AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Burdur’a kazandırılacak yeni Gazi Atatürk Stadyumu projesinin 12 Mart 2026’da ihaleye çıkacağını açıkladılar.
Ramazan öncesi Burdur'da gıda denetimi Ramazan ayı öncesi Burdur’da gıda güvenliği ve fiyat istikrarı için denetimler sıkılaştırıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, marketten fırına, kasaptan tatlı imalathanelerine kadar kent genelinde k
Turizmin Başkenti Antalya EMITT’te yer almadı Türkiye’nin en büyük turizm organizasyonlarından biri olan 29. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Antalya’nın katılımcı listesinde yer almamasıyla sektörde şaşkınlık ve tepkiye neden oldu.
Isparta’nın arama kurtarma gücü tescillendi Isparta Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ISAK, 6 Şubat depremlerinin ardından güçlenerek uluslararası arama kurtarma görevlerine hazır bir yapıya kavuştu.