Renault, hile yapmaktan mahkum oldu!


Gündem 9.06.2021 09:00:00 0
Renault, hile yapmaktan mahkum oldu!

Fransız otomobil üreticisi Renault, dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yapmaktan suçlu bulundu. Renaultun, 20 milyon Euro kefalet ve 60 milyon Euro teminat vermesine hükmedildi.

Renaulttan yapılan açıklamada, 2017’de başlatılan adli soruşturmada yargının, şirketin dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına hükmettiği belirtildi. Şirketin suç işlemediği, araçlarında kullandığı sistemlerin emisyon testlerinde hile yapmasına olanak vermediği kaydedilen açıklamada, "Tüm Renault araçları, yasalar ve düzenlemelere uygun olarak onaylanmıştır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, yargı makamlarının Renaultnun 18 milyon eurosu muhtemel hasar ödemesi ve cezalara ayrılan 20 milyon Euroluk kefalet ödemesini, tazminat olarak da bir bankaya 60 milyon Euroluk teminat vermesini kararlaştırdığı aktarıldı.


MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Kayseri OSB’de gerçekleşti Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Kayseri OSB’de gerçekleşti
BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak