Rize Belediyesinden larvasit mücadelesi

Rize Belediyesi yaz aylarında vatandaşların şehirde daha rahat gün geçirmeleri için sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde mücadele çalışmalarını sürdürüyor.


Gündem 22.04.2021 16:30:00 0
Rize Belediyesinden larvasit mücadelesi
RİZE (İGFA)- Ekipler, Rize Belediyesi tarafından belirlenmiş bölgelerde ve vatandaşların belediyeye bildirdiği bölgelerde ilaçlama çalışmalarını her gün devam ettiriyorlar. Sulak ve nemli alanlar başta olmak üzere, su sızıntısı olan ve kullanılmayan apartman bodrum katları, terfi merkezleri ve atık noktalarında devam eden çalışmalarla sivrisinek ve haşere oluşumunun önlenmesi için gayretli bir çalışma yürütülüyor.

Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Rakıcı, vatandaşlardan su dolu alanlar, kova içerisinde bulunan durgun sular, nemli bodrum katları gibi sulu alanları mümkün oldukça kuru tutmalarını talep etti. Sivrisinek oluşumunun daha çok bu gibi yerlerde olduğunu ve sivrisinek haline gelip havada uçuştuğunda ise mücadelenin bugünden daha fazla zorlaştığını ifade eden Rakıcı, Rize Belediyesi olarak her yıl mart ile eylül ayları arasında devam eden sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında bu yılda gereken hassasiyetin gösterildiğini belirtti. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı