Rize’de felaketin yaraları sarılıyor


Gündem 16.07.2021 15:00:00 0
Rize’de felaketin yaraları sarılıyor

Rizede önceki gün meydana gelen, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kaybolduğu, 5 kişinin yaralandığı, ev, iş yeri, altyapı ve üstyapı ile tarım arazilerinde ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. 3 bakanın çalışmaları yakından takip ettiği Rizede 802 kişinin görev alırken, kaybolan 2 kişi aranıyor, hasat tespit çalışması yürütülüyor.

RİZE (İGFA) - Rize’de yaşanan sel felaketinin ardından Muradiye, Güneysu, Madenli ve Büyük köylerine geçmiş olsun dileklerinde bulunup hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan felaketin ilk anlarından itibaren diğer bakanlarla birlikte bölgede olduklarını söyledi. Devletin, hükümetin tüm imkanlarıyla burada olduğunu dile getiren Bakan Soylu, "Rize Güneysuda var gücümüzle sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten uzak eylesin" dedi.

Öte yandan bölgede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da çalışmaları yerinden yönetiyor. belediyeler, İl Özel İdaresi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları ekipleri, cadde ve sokakları selin sürüklediği moloz ve balçıktan arındırıyor, temizlik çalışması yürütüyor. Merkez ile 9 yerleşim yerinde meydana gelen sel ve heyelanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Defterdarlık ekiplerinin başlattığı hasar tespit çalışmaları da devam ediyor.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1415982839074598916 https://twitter.com/akaraismailoglu/status/1415975834674925570 https://twitter.com/murat_kurum/status/1415993761042247683

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı