Rize’de ‘Gastronomi Günleri’ne yoğun ilgi


Gündem 2.07.2021 19:30:00 0
Rize’de ‘Gastronomi Günleri’ne yoğun ilgi

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı 1. GastroRize Ulusal Rize Gastronomi Günleri gerçekleştirilen panellerle devam etti.

RİZE (İGFA) - Rizede Ramada Otelde düzenlenen 1. GastroRize Ulusal Rize Gastronomi Günlerinin açılış konuşmasını Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptı. Başkan Metin, “Gastro Rize’de yemeklerimizle, lezzet duraklarımızla, coğrafyayı adeta entegre eden bir hale getirir bu güzellikleri de bütün Türkiye’yle, hatta Karadeniz’deki bütün ülkelerle, bütün dünyayla paylaşmış oluruz.” dedi. Sezen Organizasyon Genel Müdürü Gökmen Sözen’in de konuşmalarının ardından konferanslara geçildi.

Konferanslarda; Coğrafi İşaretli ve Yerel Ürünler, Türkiye’deki Balık Restoranlarında Karadeniz - Rize bölgesindeki ürünlerin kullanımı, Dünyada Çayın Öyküsü, Rizenin Lezzet Elçilerinin Hikayeleri, Yerel Lezzet ve Rize, Restoran ve Kafelerde Rize Çayı’nın kullanımı, Biyoçeşitlilik Gıda Ürünlerinin Menülere Adaptasyonu, Yerel Ürünlerin Menülere Adaptasyonu, Butik Tarımın Önemi, Türkiye’nin iz bırakan pastanelerinde Rize, UNESCO Şehirlerinin Lezzet Elçileri konular ele alındı.

Rize’nin coğrafi işaret alan ürünleri, yemekleri, dokumacılık ürünlerinin sergilendiği alan da ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde
İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası
2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek 2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası