Robotik Kodlama eğitimi KO-MEK’te

Cumhuriyetin 100. yılına kadar Kocaeli genelinde tüm okullarda KODELİ Projesi ile kodlama ve robotik eğitim atölyesi kuracak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişkinleri de unutmadı. Kapılarını kontrollü şekilde açan KO-MEK Temel Robotik Kodlama eğitim


Gündem 9.03.2021 13:00:00 0
Robotik Kodlama eğitimi KO-MEK’te

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’nda (KO-MEK) son teknoloji imkânlarla hazırlanan KODELİ sınıfları ile de başta üniversite öğrencileri olmak üzere isteyen tüm vatandaşlara eğitim vermeye başladı. Alanında uzman Usta Öğreticiler eşliğinde verilen kodlama ve robotik eğitimlerinde kursiyerler Algoritma ve Akış diyaframlarının temellerini ve Mblock programlama eğitimlerini alıyor.

Hazırlanan programlarla yeteneklerini geliştiren kursiyerler Arduino elektronik kartı ile kodlama ve robotik eğitimlerde tecrübe kazanıyorlar. 46 saatlik eğitim sonunda elektronik ve kodlama becerilerini geliştirecek olan kursiyerler verilen eğitimlerden oldukça memnun Sakarya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bilgisayar Programcılığı öğrencisi olan Ayşenur Güneş, KO-MEK’ten daha öncede eğitim aldığını ifade ederek, “Verilen eğitimler hem iş konusunda hem de okuduğum üniversitede bana yardımcı oluyor” dedi.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.