Rol model mikro işletme örneği kazandıracak projeye destek


Gündem 22.05.2020 01:59:00 0
Rol model mikro işletme örneği kazandıracak projeye destek

Rol model mikro işletme örneği kazandıracak projeye destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ‘Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)’ kapsamında Ajansımıza Atabey Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sunulan ‘İslamköy Üretici Kadınlar Projesi’ destek almaya hak kazandı. ‘Yeni iş alanlarının açılmasını, işsizliğin azaltılmasını, ekonominin canlandırılmasını ve mikro işletmecilik alanında Bölgede rol model olmayı’ hedefleyen proje, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ile Atabey Kaymakamı Göksu Bayram’ın imzaladığı sözleşme ile uygulanmaya başladı.

Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’de uygulanacak proje ile Bölgedeki ihtiyaçlara uygun olarak kadınlarımızın nitelikli ve üretken beşerî sermaye unsurlarını yönetebilme kapasitelerini güçlendirerek, mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ile istihdama katılımının kolaylaştırılması hedefleniyor. İslamköy’e, üretici kadınların doğrudan tüketici ile buluşmasını sağlayacak bir kahvaltı salonu ile bir mutfak da kazandıracak proje ile kurulacak mikro işletmelerin Bölgede rol model olup yeni işyerlerinin açılması için sinerji oluşturması hedefleniyor. Projenin önemli çıktılarından biri de, İslamköy ve Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi destinasyonları için Bölgeye gelen turistler için yapılacak yiyecek-içecek hizmet sunumu ile tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması ve bu sayede üretici kadınların gelirlerinde artış sağlanması olacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü