RTÜK’ten ‘Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı’


Gündem 29.06.2021 19:00:00 0
RTÜK’ten ‘Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı’

RTÜKün organize ettiği yapımcılardan senaristlere, meslek birliklerinden medya yöneticilerine kadar sektörün birçok paydaşını bir araya getiren Medya ve Aile Değerleri Çalıştayında geleneksel medyanın yansıra yeni medya teknolojilerinin de Türk aile yapısı üzerine etkileri tartışıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Bireyden topluma uzanan sosyal sistemin biricik ocağı olan ’aile’ kavramını ve bu kavramın medyadaki ele alınış biçimini tartışmak; sektörün tüm paydaşları ile fikir paylaşımında bulunmak; konuya ilişkin görüş ve öneriler getirmek üzere “Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı” Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle İstanbul’da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in yaptığı çalıştaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da katıldı. Çalıştayın ilk kısmında ev sahibi kurumların sunumları gerçekleştirildi.

RTÜK dâhilinde yapılan sunum kapsamında; aile kurumunun zayıflatılmakta ve yozlaştırılmakta olduğu, özellikle dramatik yapımlarda eşlerin birbirlerini aldatmalarının izleyiciye normal bir durummuş gibi yansıtıldığı, evlilik dışı hamileliklerin çocuklar için sıradan bir hale getirildiği; ancak her ne kadar televizyon ekranlarında bu durum normalleşmiş gibi görünse de toplumda aile kurumu halen oldukça önemli olduğu, nitekim 2020 yılında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan ‘Aile ve Medya Araştırması’ bulgularının da bu durumu desteklediği katılımcılara aktarıldı.

Katılımcılar ile yapılan söyleşiler, karşılıklı fikir paylaşımları kapsamında; Medyanın aile değerlerini koruması ve yönetmesi hususunun reyting kaygısı, değerler konusunda yetersiz toplum bilinci, ailelerin sosyo-ekonomik düzeyleri gibi birçok faktöre bağlı olduğu ifade edildi.

Çalıştay kapsamında konuşma yapan Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin, amaçlarının birbirlerini eleştirmek değil, ortak bir zemin yakalamak olduğunu kaydederek, bu çalıştayın da yakalanacak ortak zemine vesile olmasını diledi. Verilen cezalar ile hiçbir zaman övünmediklerini ifade eden Başkan Şahin, "Gölgede kavga eden bir misyon edinmedik. Ortak amaçlarımız doğrultusunda sektöre hizmet etmek temel prensibimiz. Bu kapsamda eğer yayın ve yapımların kurmaca olduğunu topluma anlatırsak eğer zaten sorunların önüne geçmiş oluruz’" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı