Saadet Partisi: “Müsilaj için bir tekne kiralayan körfeze çıkıyor!”


Gündem 30.05.2021 16:00:00 0
Saadet Partisi: “Müsilaj için bir tekne kiralayan körfeze çıkıyor!”

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, partisinin Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman aracılığıyla Marmaradaki müsilaj sorununun TBMM gündemine taşındığını duyurdu.

Tarık ŞEKER (Gemlik Basın) - Bursada Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı körfezde yaşanan ‘müsilaj’ sorunu ile ilgili olarak basın açıklaması düzenledi. Konuyu, Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman aracılığıyla TBMM gündemine taşıdıklarını dile getiren İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, "Körfezimizde görünen müsilaj tabakası sadece balıkların değil su samurlarının, midye ve diğer deniz canlılarının da ölümüne yol açmaktadır. Söz konusu tabakanın neredeyse tüm Marmara’yı kuşattığını göz önüne aldığımızda, tablonun ne kadar vahim olduğunu daha da iyi anlıyoruz. Müsilaj tabakasının deniz canlılarına verdiği zarar elbette ortada. Bu sebeple, körfezimizde bulunan az sayıdaki balık popülasyonunu tümden kaybedeceğimizi unutmamalı ve bir an önce gerekli tedbirleri almalıyız" diye konuştu.

Gemlikteki sanayi kuruluşlarının yanı sıra Orhangazi ve İznik‘te bulunan sanayi ve zirai kuruluşlarının atıklarının da Gemlik Körfezini kirleten ana etkenlerin başında geldiğinin altını çizen Başkan Yıldız, "Hal böyleyken şimdi ilgili belediye başkanlarına sormak istiyorum; Söz konusu kuruluşların artıma tesisleri var mıdır? Varsa yeterli midir? Denizi kirlettiği kesin olan kuruluşlara para cezası verilmiş midir, verildiyse cezalar caydırıcı nitelikte midir? Orhangazi Atık Tesisleri’nde gelinen nokta nedir? Marmara Denizi kıyılarında kurulu bulunan sanayi tesislerinin deniz suyunu sıcaklığının artmasına etki edecek faaliyetleri var mıdır" sorularını yöneltti.

Konu ile alakalı olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Gemlik Belediye Başkanı ve Ak Parti Gemlik İlçe Başkanını da eleştiren Başkan Yıldız, "Bir tekne kiralayan körfeze çıkıp sözde çalışma yaptığını sanıyor ve adeta güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlar. Tabii ki durum böyle olunca da yaptıkları iş poz vermekten öteye gitmiyor. Kalıcı çözümler üretemeyeceksiniz o zaman alın elinize birer olta hiç olmazsa balık tutun. Denize açılmanız belki o zaman bir işe yarar" dedi.


Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor