Sabıkalı Gazetecilerden 4 dakika ara ile ihanet!


Siyaset 25.04.2021 04:26:00 0
Sabıkalı Gazetecilerden 4 dakika ara ile ihanet!

Libya'da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimlik ve fotoğraflarını yayınlayarak şehidin yakınlarını ve arkadaşlarını ifşa eden şüphelilere yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı. Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile 6 şüphelinin tutuklu olduğu, 8 sanıklı dosyanın  iddianamesinde MİT şehidini ilk olarak ifşa edenlerin Murat Ağırel ve Erk Acarer oldukları kaydedildi. İki şüphelinin ifşayı, sosyal medya hesaplarından 4’er dakika aralıklarla yaptıkları anlatıldı.

Libya'da şehit düşen  mensuplarını deşifre ettikleri nedeniyle Oda TV Sorumlu Haber Müdürü  ve Oda TV Genel Yayın Yönetmeninin de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında düzenlenen iddianame 34.  tarafından kabul edildi. İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte MİT şehidini deşifre eden şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Erk Acarer ve Murat Ağırel'in ifşa eylemleri arasında sadece birkaç dakika zaman bulunması kaynaklarının aynı olduğu izlenimi uyandırdı.

MİT ŞEHİDİNİ EŞ ZAMANLI DEŞİFRE ETMİŞLER
İddianamede MİT şehidinin ilk olarak kimler tarafından nasıl deşifre edildiği detaylı bir şekilde ifade ediliyor. Cumhuriyet Savcısı Yasin Erkal tarafından hazırlanan İddianamede, şüphelilerden Yeni Çağ Gazetesi yazarı 'in, @muratagirel isimli Twitter hesabından 22 Şubat tarihinde saat 23:06'da MİT mensuplarının isimlerini açık bir şekilde yazarak "Libya'da şehit olan ve birkaç şehidimiz var diyerek geçiştirilen, tören dahi yapılmadan defnedilen Case Officer meslek memuru kahraman şehitlerimizin isimleri ...." seklindeki mesajla birlikte MIT mensubu şehitlerin fotoğrafları ve kimlik bilgilerini paylaşarak ifşa ettiğinin tespit edildiği ifade edildi. İddianamenin devamında, BirGün Gazetesi yazarı firari şüpheli 'in, şüpheli Murat Ağırel'in anlatılan eylemiyle eş zamanlı olarak, @eacarer isimli Twitter hesabından 22 Şubat tarihinde saat 22:57'de "Erdoğan bugün Libya'da birkaç şehit dedi. Kaynaklarımız ise saldırının sarsıcı olduğunu iddia ederek, 2 çok önemli MIT personeli ile TSK'den üst düzey bir komutanın öldüğü, bir MİT personelinin ise yaralandığını belirtiyor. Genel Kurmay'ın detaylı açıklama yapacağını umuyoruz." şeklinde paylaşımda bulunduğu kaydedildi. Saat 23:02'de MİT mensubunun ismini açık bir şekilde yazarak "Mesela ... Kim midir? MİT Daire Başkan Yardımcısı..." şeklinde, Saat 23:14'te ise "Yaralı MİT personeli ... durumu nedir?" ve "Tuğgeneral'in ismini açıklayacak mısınız?" şeklinde mesajlar paylaşarak MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıkladığı, şehit MİT mensubu ....nın açık kimlik bilgilerini,  Başkanlığı'ndaki görev ve konumu ile birlikte ilk defa deşifre ettiği, şehidin MİT Başkanlığı'ndaki görevi boyunca yürüttüğü faaliyetleri ve şehidin yürüttüğü faaliyetlerde birlikte görev aldığı diğer MİT mensuplarının faaliyetlerini ifşa etme özel kastıyla hareket ettiği anlaşıldı.

 

'EMRİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ VERDİ'
İddianamede dikkat çeken bir başka konu ise Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü 'in MİT şehidinin deşifre edilmesi haberinin kendisi tarafından değil gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olan  tarafından gelen emirle girildiğini ifade etti. İddianamede 23-24 Şubat tarihlerinde, şüphelilerden Mehmet Ferhat Çelik'in genel yayın yönetmeni, Aydın Keser'in ise sorumlu yazı isleri müdürü olduğu Yeni Yasam isimli günlük gazete ve aynı gazetenin www.yeniyasamgazetesi1.com isimli internet sitesinde söz konusu ihanet haberlerinin yayınlandığı anlatıldı. Söz konusu gazetede 23 Şubat tarihinde yayımlanan "Libya'da Bir Albay Yaşamını Yitirdi" başlıklı yayında ve 24 Şubat tarihinde yayımlanan "Asker Ölümü Gizlendi Libya'da Birkaç Tane!" başlıklı ve yine devam niteliğinde gazetenin 9. Sayfasında yayınlanan yayın içeriklerinde MIT mensuplarının fotoğraflarının ve kimlik bilgilerinin paylaşılarak deşifre edildiği belirtildi.

KAYNAĞI GİZLEDİ AMA SAVCILIK DEŞİFRE ETTİ
Oda TV'de 'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı' haberinde imzası bulunan 'ın ifade sırasında kaynağını deşifre etmediği ancak savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kılınç'ın söz konusu fotoğrafları Akhisar Belediyesi Basın departmanında çalışan  tarafından verildiği anlatıldı. İddianamede fotoğrafın verilmesi olayı şu şekilde anlatıldı: MİT mensuplarının deşifre edildiği soruşturmaya konu haberin yayınlanmasından bir gün önce 2 Mart 2020 tarihinde söz konusu fotoğrafları temin etmek maksadıyla törenin gerçekleştirildiği Akhisar İlçesi'ne giden şüpheli Hülya Kılınç'ın, fotoğrafları çeken şüpheli Eren Ekinci'yi saat 14:13'te arayarak 51 saniye görüştüğü, aynı gün saat 19:27'de tekrar arayarak 693 saniye (11 dakika 33 saniye) görüştüğü, şüpheli Eren Ekinci'den cenaze törenine ilişkin bilgileri aldığı ve şüpheli Ekinci'nin törende çektiği merhumla birlikte cenazeye katılan diğer MIT mensuplarının deşifre edildiği fotoğrafları whatsapp isimli haberleşme programı üzerinden şüpheli Hülya Kılınç'a gönderdiği, bu görüntülerin 3 Mart 2020 tarihinde Oda Tv isimli internet sitesinde yayınlandığı, MİT'in görev ve faaliyetleri kapsamında devletin gizli kalması gereken bilgilerinin açıklandığı, yayımlandığı, yayıldığı ve MİT mensuplarının ifşa edildiği anlaşıldı.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı