Gündem

Gündem Haberleri

SADAT iddialarına MSBden yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı, bazı internet sitelerinde "Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı" iddiasının yer aldığı belirterek, asılsız iddialarla ilgili yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.


Gündem 11.10.2021 16:00:00 0
SADAT iddialarına MSBden yalanlama

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bazı internet sitelerinde yer alan asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptıç Millî Savuma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay MYO’ya askerî öğrenci seçim süreçlerinde her yıl ortalama 32 mülakat komisyonu kurulduğunun altı çizilen açıklamada, bu komisyonlarda yedeklerle birlikte ortalama 200 kişinin görev yaptığı ve her komisyon 1'i başkan olmak üzere 5 üyeden oluştuğu ifade edildi.

Söz konusu haberde adı geçen ve SADAT Kurucusu olduğu iddia edilen emekli personel Gürcan Onat'a ilgili düzenlemeler kapsamında sadece 2017 ve 2018 yıllarında yapılan askerî öğrenci seçim alımlarında görev verildiği belirtilirken, 2019, 2020 ve 2021 yılı askerî öğrenci seçim komisyonlarında görev verilmediği kaydedildi.

Açıklamada, "Askerî öğrenci seçim alımlarında görev alan 200 kişiden sadece birisi olan, bu komisyonlarda sadece 2 yıl görev yapan ve sonrasında kendisine görev verilmeyen Gürcan Onat üzerinden “Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı” başlığı ile yapılan haberler gerçeklikten uzaktır ve Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî Savunma Üniversitesini yıpratmaktan başka hiçbir amaç taşımamaktadır. Kanun ve Yönetmeliklerle sınırları çizilen mülakat komisyonları ile ilgili olumsuz algı yaratmaya yönelik asılsız iddialarla ilgili yasal süreç başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

AK Parti, “Türk Dünyası Vizyon Belgesi”ni 15 Aralık’ta açıklayacak AK Parti, Dünya Türk Dili Ailesi Günü’nde Türk dünyasına yönelik hedef ve politikaları içeren “Türk Dünyası Vizyon Belgesi”ni kamuoyuyla paylaşacak.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım, BHA’ya konuştu Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, infaz ve denetimli serbestlik sisteminin 20 yıllık dönüşümünü Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Gazeteci Muhammet Kaçar’a değerlendirdi.
Kırmızı et üretimini artıracak proje sonuç vermeye başladı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında temmuz ayından itibaren sıralamaya giren üreticilere hayvan teslimatlarının başladığını açıkladı.
Boş kalan hac kontenjanları için ek başvuru süresi tanındı 2026 yılı hac kesin kayıt sürecinde boş kalan kontenjanlar için ek başvuru hakkı verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, boş kontenjanlar için 11-18 Aralık tarihleri arasında ek kayıt yapılabilec
Kemer’de İnsan Hakları için fidanlar dikildi” Başkan Asan, İnsan Hakları Günü'nde geleceğe nefes olacak fidanları toprakla buluşturdu.