Gündem

Gündem Haberleri

SADAT iddialarına MSBden yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı, bazı internet sitelerinde "Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı" iddiasının yer aldığı belirterek, asılsız iddialarla ilgili yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.


Gündem 11.10.2021 16:00:00 0
SADAT iddialarına MSBden yalanlama

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bazı internet sitelerinde yer alan asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptıç Millî Savuma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay MYO’ya askerî öğrenci seçim süreçlerinde her yıl ortalama 32 mülakat komisyonu kurulduğunun altı çizilen açıklamada, bu komisyonlarda yedeklerle birlikte ortalama 200 kişinin görev yaptığı ve her komisyon 1'i başkan olmak üzere 5 üyeden oluştuğu ifade edildi.

Söz konusu haberde adı geçen ve SADAT Kurucusu olduğu iddia edilen emekli personel Gürcan Onat'a ilgili düzenlemeler kapsamında sadece 2017 ve 2018 yıllarında yapılan askerî öğrenci seçim alımlarında görev verildiği belirtilirken, 2019, 2020 ve 2021 yılı askerî öğrenci seçim komisyonlarında görev verilmediği kaydedildi.

Açıklamada, "Askerî öğrenci seçim alımlarında görev alan 200 kişiden sadece birisi olan, bu komisyonlarda sadece 2 yıl görev yapan ve sonrasında kendisine görev verilmeyen Gürcan Onat üzerinden “Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı” başlığı ile yapılan haberler gerçeklikten uzaktır ve Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî Savunma Üniversitesini yıpratmaktan başka hiçbir amaç taşımamaktadır. Kanun ve Yönetmeliklerle sınırları çizilen mülakat komisyonları ile ilgili olumsuz algı yaratmaya yönelik asılsız iddialarla ilgili yasal süreç başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Isparta'dan Şam'a gönül sofrası Isparta Belediyesi Suriye'nin başkenti Şam'da Türkmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı Tadamon Mahallesi’nde iftar programı düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programında Ramazan’ın manevi ruhu yaşatıldı, kardeşlik, birl
Araç İçinde Vurulmuş Halde Ölü Bulundu Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Karapınar Köyü Kuşdili mevkiindeki dağlık alanda 52 yaşındaki bir kişi aracında hayatını kaybetmiş halde bulundu.
Burdur’da 4 Çocuk Anneliğiyle Otobüs Şoförü! Burdur’da 4 Çocuk Anneliği ve Otobüs Şoförlüğünü Bir Arada Yürüten Kadın
Mustafa Tünay, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Oldu Mustafa Tünay, HSK Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı. Isparta Adliyesi’nden HSK’ye kritik görev transferi gerçekleşti.
Isparta’da zekât ve bağış çağrısı: Diyanet Vakfı iletişim ve hesap bilgilerini paylaştı Türkiye Diyanet Vakfı, Isparta’da ihtiyaç sahipleri ve yetim aileler için zekât ve bağış çağrısı yaptı; vatandaşlar iletişim ve hesap bilgileri üzerinden destek verebilecek.