Gündem

Gündem Haberleri

SADAT iddialarına MSBden yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı, bazı internet sitelerinde "Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı" iddiasının yer aldığı belirterek, asılsız iddialarla ilgili yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.


Gündem 11.10.2021 16:00:00 0
SADAT iddialarına MSBden yalanlama

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bazı internet sitelerinde yer alan asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptıç Millî Savuma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay MYO’ya askerî öğrenci seçim süreçlerinde her yıl ortalama 32 mülakat komisyonu kurulduğunun altı çizilen açıklamada, bu komisyonlarda yedeklerle birlikte ortalama 200 kişinin görev yaptığı ve her komisyon 1'i başkan olmak üzere 5 üyeden oluştuğu ifade edildi.

Söz konusu haberde adı geçen ve SADAT Kurucusu olduğu iddia edilen emekli personel Gürcan Onat'a ilgili düzenlemeler kapsamında sadece 2017 ve 2018 yıllarında yapılan askerî öğrenci seçim alımlarında görev verildiği belirtilirken, 2019, 2020 ve 2021 yılı askerî öğrenci seçim komisyonlarında görev verilmediği kaydedildi.

Açıklamada, "Askerî öğrenci seçim alımlarında görev alan 200 kişiden sadece birisi olan, bu komisyonlarda sadece 2 yıl görev yapan ve sonrasında kendisine görev verilmeyen Gürcan Onat üzerinden “Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı” başlığı ile yapılan haberler gerçeklikten uzaktır ve Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî Savunma Üniversitesini yıpratmaktan başka hiçbir amaç taşımamaktadır. Kanun ve Yönetmeliklerle sınırları çizilen mülakat komisyonları ile ilgili olumsuz algı yaratmaya yönelik asılsız iddialarla ilgili yasal süreç başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Gözler Ankara’da: Asgari ücret için konuşulan rakam bu Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026 yılı asgari ücretini belirlemek üzere kritik bir sürece girdi. Ekonomik tahminler yeni ücretin 27 bin ile 30 bin TL arasında olabileceğine işaret ediyor.
Rota: Anadolu Kök Boya Atlası SDÜ "Köklerin Boyası" projesi, 86 reçeteden oluşan envanter niteliğindeki Türkiye'nin ilk "Kök Boya" kitabı ve "Uluslararası Sempozyum"a önemli katkılar sağladı
Yürekli–Şengör’den Isparta’ya kültür sanat merkezi Tarihi Milli Eğitim Müdürlüğü binası, hayırsever Ayşegül Yürekli Şengör ve Mehmet Cem Şengör’ün katkılarıyla restore edilerek “Yürekli–Şengör Halı ve Gül Kültür Sanat Merkezi” olarak Isparta’nın kültür hayatına kazandırılacak.
Lale Topaç 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti İşe gitmek için yola çıkan 43 yaşındaki Lala Topaç, Serik’te yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı; 8 gündür süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Burdur'da İUP katılımcılarına iş arama eğitimi Burdur İŞKUR, İşgücü Uyum Programı kapsamında çalışan katılımcılara “İş Arama Becerileri” eğitimi verdi. Programla işsizlerin istihdama geçişi desteklenirken, katılımcılara günlük 1.083 TL cep harçlığı ödeniyor.