Gündem

Gündem Haberleri

SADAT iddialarına MSBden yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı, bazı internet sitelerinde "Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı" iddiasının yer aldığı belirterek, asılsız iddialarla ilgili yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.


Gündem 11.10.2021 16:00:00 0
SADAT iddialarına MSBden yalanlama

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bazı internet sitelerinde yer alan asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptıç Millî Savuma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay MYO’ya askerî öğrenci seçim süreçlerinde her yıl ortalama 32 mülakat komisyonu kurulduğunun altı çizilen açıklamada, bu komisyonlarda yedeklerle birlikte ortalama 200 kişinin görev yaptığı ve her komisyon 1'i başkan olmak üzere 5 üyeden oluştuğu ifade edildi.

Söz konusu haberde adı geçen ve SADAT Kurucusu olduğu iddia edilen emekli personel Gürcan Onat'a ilgili düzenlemeler kapsamında sadece 2017 ve 2018 yıllarında yapılan askerî öğrenci seçim alımlarında görev verildiği belirtilirken, 2019, 2020 ve 2021 yılı askerî öğrenci seçim komisyonlarında görev verilmediği kaydedildi.

Açıklamada, "Askerî öğrenci seçim alımlarında görev alan 200 kişiden sadece birisi olan, bu komisyonlarda sadece 2 yıl görev yapan ve sonrasında kendisine görev verilmeyen Gürcan Onat üzerinden “Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı” başlığı ile yapılan haberler gerçeklikten uzaktır ve Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî Savunma Üniversitesini yıpratmaktan başka hiçbir amaç taşımamaktadır. Kanun ve Yönetmeliklerle sınırları çizilen mülakat komisyonları ile ilgili olumsuz algı yaratmaya yönelik asılsız iddialarla ilgili yasal süreç başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tohum üretiminde rekor artış Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tohum üretimi ve ihracatında önemli bir ivme yakaladığını açıkladı.
Bel ağrısında MR değil, bütüncül değerlendirme önemli Bel ağrısında doğru bilinen yanlışlara uzman uyarısı: “MR sonucu değil, bütüncül değerlendirme önemli”
Isparta’da cezaevi Ring aracı yan yattı: 3 Jandarma yaralı Isparta–Burdur Karayolunda Cezaevi Ring Aracı Yan Yattı: 3 Jandarma Hafif Yaralandı
Burdur’da Dikkat Çeken Rakamlar! Vali Bilgihan Uyardı Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin asılsız ihbarlarla meşgul edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “112’yi aslına ve işlevine uygun kullanalım” çağrısında bulundu.
Kaş ve Batı Akdeniz İçin Kritik Uyarı: Sel, Hortum ve Dolu iski Meteoroloji değerlendirmelerine göre Perşembe sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ve Kıyı Ege’de kuvvetli sağanak etkili olacak. Kaş başta olmak üzere Antalya’nın batı ilçelerinde ani sel, su baskını ve hortum riski bulunuyor