Safiye Hanım Devlet desteği ile patron oldu


Yaşam 7.06.2020 00:15:00 0
Safiye Hanım Devlet desteği ile patron oldu

Devletin sağladığı desteklerle günde 150 kilogram süt üreten bir çiftlik kuran 37 yaşındaki Safiye Güler, iş hayatına atılmak isteyen kadınlara örnek oluyor

Antalya'da devletin verdiği çeşitli desteklerle günde 150 kilogram sütün üretilen büyükbaş hayvan çiftçiliğinin sahibi olan Safiye Güler, hayalindeki işin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor. Kepez ilçesi Başköy Mahallesi'nde yaşayan iki çocuk annesi 37 yaşındaki Güler, hayalindeki büyükbaş hayvan çiftliği için önce eğitim almaya karar verdi.

GÜNLÜK 150 KİLO SÜT
Kepez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen eğitimlere katılan Güler, dört yıl önce bankadan aldığı kredi ile devletin sağladığı çeşitli desteklerle çiftlik için ilk adımı attı. Süt verimi yüksek 20 büyükbaş hayvan satın alan Güler, kurduğu modern tesiste büyükbaş hayvan sayısını kısa sürede 70'e çıkardı. Güler, günlük olarak ürettiği 150 kilogram sütü Antalya Süt Birliğine satarak emeğinin karşılığını alıyor.

KADINLAR KORKMASIN
Tarım ve Orman Bakanlığından her buzağı başına 350 lira destek alan Güler'e, çiğ süt için de bakanlığın belirlediği dönemler ve birim fiyatlar üzerinden destek verildi. Kurduğu iş sayesinde hem kadınlara örnek olan hem de geçimini sağlayan Güler, Yörük kadını olduğu için çocukluğundan beri hayvanlarla bir arada bulunduğunu söyledi. Önceleri yıkık, dökük ve düzensiz ahırlarda hayvan yetiştirmeye çalıştığından süt veriminin düşük olduğunu anlatan Güler, devletten aldığı destekle bu sorunu çözdüğünü dile getirdi. Güler, ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde sürü yönetimi, sağım hijyeni, arıcılık gibi birkaç eğitim aldığını da anlattı. Güler, "Kadınız, anneyiz. Türk kadını çalışmak zorunda. Kadınlarımız korkmasınlar yapsınlar, hayat çalışınca güzel" dedi. Çocukları gibi sevdiği hayvanlarına, 'Zeyno', 'Nazlı' ve 'İrem' gibi isimler veren Güler, çocuklarının da bu mesleği sürdürmesi istediğini kaydetti.

Antalya’da yabancı nüfusun zirvesinde Ruslar var TÜİK verilerine göre Antalya’da yaşayan 132 bin 157 yabancı uyruklu arasında en kalabalık grubu Ruslar oluşturuyor. Kentte yabancı nüfus az da olsa gerilerken, yerel yönetimler sosyal uyum çalışmalarına hız veriyor.
Eğirdir’de kamyon ile elma yüklü traktör çarpıştı: 1 yaralı Eğirdir’de yağışlı hava kazaya neden oldu! Kamyon ile elma yüklü traktörün çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı.
Otoyol Ağı 2028’de 4 Bin 330 Kilometreye Ulaşacak Türkiye, karayolu yatırımlarında 2026’ya uzanan yeni hedeflerini belirledi. 2026 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre, otoyol dahil bölünmüş yolların uzunluğu gelecek yıl 30 bin 420 kilometreye, tek yol uzunluğu ise 1
Kuvvetli yağış uyarısı! Foça'da bir kişi kayıp! Kuvvetli yağış uyarısı! Foça'da bir kişi kayıp!
Bulgaristan’dan Bilecik’e gönül köprüsü Bulgaristan’dan Bilecik’e gönül köprüsü