SAĞLIK- SEN ISPARTA ŞUBESİ BAŞKANI ERDAL DEMİRALAY; ‘’SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA İNSAN’’


Sağlık 15.09.2020 01:59:00 0
SAĞLIK- SEN ISPARTA ŞUBESİ BAŞKANI ERDAL DEMİRALAY; ‘’SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA İNSAN’’

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay, Covid – 19 vakalarının tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da artmaya devam ettiğini belirterek, vatandaşlara önemli çağrıda bulunarak; “Lütfen maske, mesafe ve hijyene azami oranda özen gösterelim. Sağlık çalışanları da insan. Bu işin şakası yok” dedi.

 

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Koronavirüs pandemisi insanları tehdit etmeye devam ediyor. Öyle ki, Türkiye’de dün itibariyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan verilere göre; son 24 saatte 57 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 7 bin 56'ya yükseldi. Bugün toplam 96 bin 97 test yapılırken, bin 527 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 291 bin 162 oldu. Bugün iyileşen bin 102 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 258 bin 833'e yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 7.2, toplam ağır hasta sayısının ise bin 267 olduğu açıklandı. Isparta’da ise vaka sayısının 800’ün üzerine çıktığı ve ölü sayısının ise 60 olduğu açıklanmıştı.

DEMİRALAY’DAN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR…

Koronavirüs pandemisinde vaka sayılarının her geçen gün artış göstermesi üzerine Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı ve aynı zamanda Memur – Sen İl Temsilcisi olan Erdal Demiralay’dan vatandaşlara son derece önemli uyarılar geldi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA İNSAN”

Vatandaşların duyarsızlığı yüzünden artan vaka sayılarının ve dolayısıyla hastanelere giden hasta sayısının artması nedeniyle zaten geçtiğimiz Mart ayından bu yana gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık çalışanlarını çok üzdüğünü ve çalışma yaşantılarını oldukça zorladığını ve neticede sağlık çalışanlarının da bir insan olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı ve Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay; “Şuanda gerek ülkemizde gerek ilimizde Koronavirüs konusunda yaşanan en büyük handikap vatandaşların hastalığını hafife almasıdır. İnsanların bu kadar korktuğu bir şeyi hafife almalarına anlam veremiyorum.

“TÜM UYARILARA RAĞMEN….”

Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, ilimizde sayın Valimiz ve sayın Belediye Başkanımız her gün tedbirlere özellikle uyulması konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Fakat, vatandaşlar maalesef kurallara uyma konusunda gereken hassasiyeti göstermiyorlar. Buradan bir kez de ben diyorum ki; lütfen tedbirlere uyunuz, bu hastalık çok tehlikeli. Bu işin şakası yok” dedi.

“MASKENİZİ TAKIN, MESAFENİZİ KORUYUN VE TEMİZLİĞE DİKKAT EDİN”

İnsanların hepsinin böylesine tehlikeli bir virüse karşı aynı hassasiyeti göstermediğini ifade eden Demiralay; “Bizler sağlık çalışanları olarak görevimiz her halükârda insanları uyarmak. İnsanların bu kadar korktuğu bir şeyi hafife almalarına anlam veremiyorum. Zira, hastalığa yakalanmadan önce tedbirli davranmak hastalığa yakalanıp hastanelerde tedavi görüp iyi olmaya çalışmaktan iyidir. Hastanede bir odada günlerce ne olacağını bilmeden yatmak hiç kolay değil. Onun için bir kez daha diyorum ki, lütfen maskenizi takın, sosyal mesafeye uyun ve temizliğinize dikkat edin” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DA DÜŞÜNÜN VE ÇOK TEDBİRLİ DAVRANIN”

Konunun sağlık çalışanları tarafından da değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Demiralay; “Vakaların artması demek zaten 6 aydır çok yoğun ve oldukça zor şartlar altında canla başla çalışan sağlık çalışanlarını daha da zor duruma düşürmektedir. Zira, hastaneye her gelen vaka çalışanlarımızın iş yükünü artırmaktadır. Sağlık çalışanları da sonuçta bir insan. Onların da bir dayanma gücü var. Bu nedenle vatandaşlarımızın koronavirüs pandemisi konusunda iki kat daha hassas davranmaları gerekmektedir” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü