Sağlık çalışanları Bakan Selçuka tepkili: "Bu sözleri hak etmiyoruz!"

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçukun, “Sağlık çalışanları evinde hastalanıyor” açıklamasına yanıt verdi. Akarken, “Hayat kurtarmak için kendi canlarını hiçe sayan yüzbinlerce sağlık çalı


Gündem 3.04.2021 11:00:00 0
Sağlık çalışanları Bakan Selçuka tepkili:

İSTANBUL (İGFA) - Türk Tabipler Odası’nın verilerine göre pandeminin başlangıcından bugüne 140 binin üzerinde sağlık çalışanı koronavirüse yakalandı.  391 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, yüzbinlerce sağlık çalışanının bir yıl boyunca doğru düzgün evine bile gidemediğini, 24 saati aşan sürelerde çalıştığını buna rağmen sağlık sisteminin çökmemesi ve hayat kurtarmak için hep aynı özveride çalıştıklarını belirterek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, “Sağlık çalışanları evinde hastalanıyor” açıklamasına yanıt verdi. 

Genel Başkan Akarken, “Hayat kurtarmak için kendi canlarını hiçe sayan yüzbinlerce sağlık çalışanının özlük haklarını vermemek amacıyla yapılan bu talihsiz açıklama koronavirüs ile mücadeleye zarar veriyor. Sağlık çalışanları Sayın Selçuk’un bu sözlerini hiç hak etmiyor” ifadelerini kullandı. 

“130 ÜLKE MESLEK HASTALIĞI OLARAK TANIMLADI...” 

“Dünya Çalışma Örgütü (ILO) ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) tavsiyesiyle 130’a yakın ülke, sağlık çalışanları, gıda tedarik zincirinin devamını sağlayan meslek grupları, güvenlik güçleri gibi kritik görevleri üstlenen çalışanların özlük haklarını korumak için koronavirüsü ‘meslek hastalığı’ olarak tanımladı” diyen SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Türkiye ise ne yazık ki bu 130 ülke arasında bulunmuyor. Özlük haklarının korunmasını isteyen sağlık çalışanlarının bu talebini temelsiz bir iddia ile hiçe sayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, binbir zorlukla hayat kurtarmaya uğraşan sağlık çalışanlarını hedef gösteriyor” açıklamalarında bulundu. 

“VAKA SAYILARI 40 BİNİN ÜZERİNDEYKEN NASIL EVDE OLABİLİRİZ” 

Türkiye’de vaka sayılarının bir anda katlanarak arttığını ve bunun nedenleri üzerinde durulması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Akarken, “Türkiye’de sağlık alanında yaşanan personel eksikliği yeni bir gerçek değil. Yeniden normalleşmeyle katlanarak artmaya başlayan vaka sayıları son bir senedir büyük emekler sarf eden sağlık çalışanlarının omuzlarına daha fazla yük bindirdi. Sağlık sisteminin çökmemesi için insan-üstü çaba gösteren meslektaşlarımız nasıl evlerinde virüse yakalanmış olabilirler? Böyle bir gerçek olsa bile bu kaç kişi için geçerlidir? 130 ülkenin tanıdığı bir hakkı Türkiye nasıl görmezden gelebilir? Sağlıkçıları sadece haklarını istiyorlar diye hedef göstermek ne kadar doğrudur? Sayın Bakan bizce tüm sağlık çalışanlarından özür dilemelidir” şeklinde konuştu. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı! Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026 Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi