Sağlıklı Turizm Sertifikası Dönemi başlıyor


Turizm 24.05.2020 00:52:00 0
Sağlıklı Turizm Sertifikası Dönemi başlıyor

Türkiye güvenli turizmde öncü olacak
Covid19 nedeniyle durma noktasına gelen turizmi canlandırmak ve kısıtlamalar kalktıktan sonra ziyaretçilerimize sağlıklı bir tatil imkanı sunmak için son dönemde çok yoğun olarak çalıştık. Kültür ve Turizm Bakanımızın başkanlığında Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve paydaşlarımızla birlikte otellerin yeniden güvenli bir şekilde hizmete geçmesi için eğitim ve sertifika süreci ile ilgili bir dizi toplantılar gerçekleştirdik.

Oteller Evlerimizden Bile Temiz Olacak
Bizim misafirperverliğimiz ve hijyene verdiğimiz önem tüm dünyanın malumu. Salgın boyunca kendimizi ve ailemizi korumak için evlerimizde aldığımız önlemlerin çok daha fazlasını turistik tesislerimizde alacağız. Ziyaretçilerimize sağlıklı bir tatil ortamı yaratmak için diğer ülkelerin çok ilerisinde önlemleri ivedilikle uygulamaya geçirdik. Bu çerçevede Bakanlık genelgesine ek olarak, konaklama sektörü olarak, ziyaretçilerimizin ve personelimizin güvenliği için, hijyen önlemlerinde hem belgeleme hem de sertifikasyon yöntemlerine karar verdik.

Türk Otellerine Üçlü Koruma Kalkanı
Sektörde öncü yerli ve yabancı şirketler, Bakanlığın kurduğu komisyona ve Yönetim Kurulumuza yaptıkları sunumlarda, konaklama tesislerinde yeni dönemde alınacak önlemler, personele verilecek eğitim ve otellerin denetlenme süreçleriyle ilgili bilgi verdiler. Pek çok Avrupa ülkesi henüz alacağı önlemlere karar vermeye çalışırken, biz haftalardır sürdürdüğümüz çalışmalar sonrasında, üçlü bir koruma sistemi benimsedik. Öncelikle istisnasız tüm tesisler Bakanlık genelgesindeki kuralları yerine getirecekler. Ardından turizm işletmeleri ziyaretçilere daha fazla güven vermek için hijyen ve açılış çalışması yapacak. Konaklama sektörüyle yıllardır çalışan yerli ve yabancı şirketler, kullanılacak malzemelerden personelin eğitimine kadar pek çok konuyu içeren çalışmanın ardından, açılış şartlarının yerine getirilmesini sağlayacak. Son olarak da uluslararası denetim firmaları, hak eden otellere tüm dünyada geçerliliği olan ‘Sağlıklı Turizm Sertifikası’ verecek.

 

Sertifikalı Otelleri Gizli Müşteriler Denetleyecek
Sağlıklı Turizm Sertifikası almak isteyen oteller, tüm dünyada konaklamadan havacılığa, otomobil sektöründen restoranlara kadar geniş bir spektrumda hizmet veren uluslararası şirketlerin otellerde yapacakları yerinde denetimlerle belgelerini alacaklar. Bu sertifikalara konulacak olan kare kod sistemiyle tüm müşteriler kaldıkları tesisin denetim geçmişini şeffaf olarak görebilecekler. Aylık olarak gerçekleşecek denetimlerin bir kısmı haberli, bir kısmı ise habersiz olacak. Denetçiler zaman zaman gizli müşteri olarak tesislerde kalarak alınan önlemleri yerinde inceleyecekler.

Sertifikayla Normalleşme Hızlanacak
Dünyadaki ilk örneklerden biri olan sertifika programında sektör temsilcileri olarak ilgili bakanlıkların destekleriyle mutabık kaldık. Ben ve pek çok arkadaşımız Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) sayfasında duyurduğu denetleme şirketleriyle çalışmaya başlıyoruz. Biz de bakanımız gibi belge sahibi işletmelerin artmasıyla turizm sektöründeki normalleşmenin hızlanacağına inanıyoruz. Ayrıca bakanlık, sertifikalı otelleri resmi sitesinden duyurarak, daha fazla önlem alan tesislerin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

Otellerimize Duyulan Güven Artacak
İnanıyorum ki Almanya başta olmak üzere dünya çapında bilinen bu denetleme firmalarının onayı, yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin endişelenmeden tatile çıkmalarını sağlayacak. Sektördeki arkadaşlarımız yeni dönemin gerekleri ve tedbirler konusunda çok bilinçliler ve heyecanla sezonun açılışını bekliyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte Covid19 ve hijyen konusunda aldığımız önlemler diğer ülkelerin çok ilerisinde. Yunanistan’dan İspanya’ya diğer ülkeler hala alacakları önlemleri tartışırken, biz kapılarımızı açmaya hazırız. Bu zor süreçte boş durmadık, her ayrıntıyı düşünerek sağlıklı bir tatil imkanı sunmak, bozulan moralleri düzeltmek için çok yoğun çalıştık. Umuyorum bu özverili çabalarımız Türk turizmini ilerleyen dönemde sektörde dünya lideri konumuna taşıyacaktır."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü