Sahnelere çıkamayan müzisyen pilavcı oldu!

Aydın Nazillide çeşitli sahnelerde 30 yıldır müzisyenlik yaparak ailesinin geçimini sağlayan 45 yaşındaki Eyüp Sevinç, COVID-19 tedbirleri kapsamında sahneler yasaklanınca para kazanmak için sokaklarda pilav satmaya başladı.


Gündem 22.02.2021 16:00:00 0
Sahnelere çıkamayan müzisyen pilavcı oldu!

AYDIN (Nazilli TV) - Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Nazilli’de yaşayan müzisyenleri de etkiledi. Pandemi döneminde ekonomik olarak zor günler geçiren müzisyenler, yasaklar kalkana kadar geçici çözümlerle hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.

Nazilli’nin en eğlenceli mahallesi olarak bilinen Kuşbaz’da yaşayan ve org çalarak geçimini sağlayan Eyüp Sevinç, ‘ekmek teknem’ dediği orgunu satarak iş değiştirdi.  45 yaşındaki 1 çocuk babası Sevinç, seyyar arabayla pilav satmaya başladı.  

"PANDEMİ SÜRECİNDEN DOLAYI İŞ DEĞİŞTİRDİ"

Yaklaşık bir yıldır mesleğini yapamadığını ve başta Roman vatandaşlar olmak üzere, tüm müzisyenlerin pandemiden çok fazla olumsuz etkilendiğini dile getiren Eyüp Sevinç, en kısa zamanda sağlıklı günlere dönmeyi ümit ettiğini söyledi. Sürecin kendileri için zor geçtiğini ifade eden Sevinç, "İnşallah bu dönemi tüm Türkiye ve dünya olarak atlatırız. Sağlık her şeyin başı ancak ekonomik olarak çok zor durumdayız. Daha 2 gün önce günlük paramızı çıkarmak için seyyar araba alıp evde hazırladığım pilavı satmaya başladım. 30 yıldır ekmek teknem olan orgumu satmak zorunda kaldım. Elinizdeki hazır parayla ne kadar dayanabilirsiniz ki?" diye sordu.  Kalan para ile pilav arabası aldığını anlatan Sevinç, "Mesleğimi tabi ki özledim. 30 yıldır profesyonel olarak düğünlerde, eğlence yerlerinde işimi severek yaptım. Düğünler olmayınca, eğlence yerleri kapalı olunca biz de çaresiz kaldık. Evlatlarımız var evimize ekmek götürmek zorundayız. Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.