Sakarya’da BAHÇEM’e rengarenk açılış


Gündem 14.06.2021 23:30:00 0
Sakarya’da BAHÇEM’e rengarenk açılış

Sakaryada rengarenk görünümüyle şehrin en güzel vitrini olan BAHÇEM görkemli bir törenle açıldı.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve rengarenk görünümüyle vatandaşların beğenisini kazanan Sakarya’nın en güzel bahçesi BAHÇEM’in açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı törenle yapıldı.

Ormanpark içinde inşa edilen BAHÇEM’in açılış programında konuşan Başkan Yüce, Sakarya’nın peyzaj ve süs bitkiciliği alanında dünyada marka olacağını belirtti. Süs bitkileri üretimi ülkemizin tarım çalışmaları içerisinde gizli kalmış, potansiyeli en yüksek alanlardan biri olduğunu belirten Başkan Yüce, "Sektörel tecrübemizi iklim ve coğrafya koşullarımızla buluşturarak dünyada süs bitkisi ve peyzaj konusunda marka olmayı hedefliyoruz. Başta küçük ölçekli üreticilerimiz olmak üzere sektörde faaliyet gösteren Sakarya firmalarıyla bir araya gelerek çevre estetiğini geliştirmek, şehirleşme ve şehir dinamiğine uygun yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamak ve gelecek nesiller için şehirlerde yer alan doğal alanları en yararlı biçimde değerlendirmek adına projeler üretiyoruz. Peyzaj işlerinde kullanılacak ürünlerin geliştirilmesi ve tedarik edilmesiyle dünyanın en güvenilir peyzaj ürünlerinin merkezi oluyoruz” diye konuştu.

BAHÇEM projesinin değerli ve vizyon bir proje olduğunu vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Hayata geçirdiğimiz projelerde her zaman doğaya insana saygı duyacağız. Başkanımız Ekrem Yüce’ye tekrardan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fidan A.Ş bünyesinde şehirde peyzaj ve süs bitkiciliği alanına yeni bir soluk getiren projede 50 metrekare alanda oluşturulan BAHÇEM vitrinlerinde peyzaj ürünleri, süs ile iç ve dış mekan bitkileri, fidan ve çiçek satışı yapılacak.


Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma
Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı